‘Huis-Gesprekken Aya Sofya moskee brengt buurtbewoners bij elkaar

‘Huis-Gesprekken Aya Sofya moskee brengt buurtbewoners bij elkaar

De Arnhemse Aya Sofya moskee in Klarendal organiseert regelmatig huis-gesprekken om zo in contact te blijven met eigen leden en in gesprek te gaan over de Islam met Arnhemmers die hier interesse in hebben. 




Bijzondere gasten
Afgelopen donderdag was er een delegatie van gasten en buurtbewoners aanwezig bij een van de huis-gesprekken die werden gehouden bij Arnhemmer Kemal Ercan. De imam van de Aya Sofya moskee, oud-voorzitter Bahaeddin Budak en de nieuwe voorzitter van de moskee Huseyin Turkoglu waren hier ook bij uitgenodigd. Ook de buren waren gezellig aanwezig.

Verschillende Arnhemmers
Vanwege een enorme belangstelling van mensen met verschillende achtergronden werd ervoor gekozen om tijdens deze avond in het Nederlands te spreken zodat iedereen mee kon praten en vragen kon stellen over verschillende onderwerpen. Afgelopen keer ging het voornamelijk over hypotheken en leningen. Tot op de dag van vandaag zijn hier namelijk discussies over of het nu wel of niet halal is.

De huis-gesprekken van de Aya Sofya moskee worden vaker georganiseerd en een speciale werkgroep zorgt ervoor dat een deskundig persoon aanwezig is voor het houden van een presentatie of het beantwoorden van allerlei vragen.






Related Articles

Bekende Pakketservice ontvangt taart van Post NL voor snelle bezorgingen

Een van de bekendste pakketdiensten uit de regio, Weis Post en Pakketservice, heeft gisteren een speciale taart ontvangen van Post

Maandag voorstel VVD over lagere parkeertarieven in Arnhem

De fractievoorzitter van de VVD in Arnhem, Leendert Combee, heeft via twitter bekend gemaakt maandag een motie in te dienen

‘De Staat’ geeft les Nederlands over D’s en T’s

De Nijmeegse band ‘De Staat’ heeft voor televisieprogramma Het Klokhuis van Zapp een nummer wat nu te zien is op

Geverifieerd door MonsterInsights