Hoe overleef je in 5 stappen tropische hitte in de auto zonder airco

Hoe overleef je in 5 stappen tropische hitte in de auto zonder airco

BN de Stem kwam vandaag met advies waar veel mensen en deze week veel aan hebben. Vooral heel veel autogebruikers zonder airco zullen hier veel aan hebben. Maar ook autorijders met airco moeten dit serieus nemen omdat je niet zomaar van een ‘koele’ auto naar tropische hitte kunt overstappen. We rijden namelijk niet in file in Antalya

Lees verder onder foto



Vijf stappen om tropische hitte in auto te overleven

Een Om het nog enigszins koel te houden is een plug-in ventilator superhandig. Ze zijn goedkoop en bij het stilstaan tijdens de file heb je er ook heel veen aan.

Twee Natte wasdoekjes of babydoekjes zijn altijd handig. Als je deze tegen de ventilatieroosters aanhoudt zorgt dit meteen voor een koelere effect. Ook handig in een file als het dertig graden is.

Drie Neem vooral veel rust, en strek de benen. Stop om de uur, en ga even wandelen of bezoek een tankstation. Te lang in de auto zorgt ook voor veel minder concentratie.

Vier Zonneschermen die je kunt opplakken zijn tegenwoordig ook een must. Het kwik zal hierdoor minder hoog zijn, omdat je in de schaduw zit. Dus niet alleen passagiers op de achterbank hebben hier wat aan.

Vijf Veel kleding dragen heeft geen waarde. Te dik kleden met allerlei extra lagen heeft geen zin. Zorg voor degelijke kleding met een broek/rok en een shirt. Mocht je een belangrijke afspraak hebben, neem dan een extra set aan nette kleding mee, zodat je dat ergens kunt aantrekken. Zonde om natuurlijk helemaal kletsnat aan te komen bij een meeting of je date.




Related Articles

Turkse president: Turkije heeft 80 miljoen inwoners net als overleden agent

De president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, reageerde vrijdagmiddag tijdens een openingsceremonie in Sanliurfa dat niemand in staat is om

Vermist: Aysegul, een Turks meisje van 18 jaar

Omdat we niet zeker weten of ze terecht is helpen we mee met de zoektocht. De politie Rotterdam liet gisterenavond

Succesvolle GrillRestaurant Mangal opent 2e vestiging in Deventer

GrillRestaurant Mangal uit Apeldoorn breidt uit met een tweede vestiging in Deventer. De GrillRestaurant in Apeldoorn staat bekend om haar

Geverifieerd door MonsterInsights