Moslim Ahmed Marcouch (51) nieuwe burgemeester van Arnhem

Moslim Ahmed Marcouch (51) nieuwe burgemeester van Arnhem

De 51-jarige ex-Tweede Kamerlid en PvdA’er Ahmed Marcouch wordt de nieuwe burgemeester van Arnhem. Marcouch werd maandagavond rond 23:15 uur na een geheime vergadering voorgedragen door de gemeenteraad van Arnhem. Hiermee krijgt Arnhem voor het eerst een moslim als burgemeester van de stad.



Geen ervaring met een grote stad

De gemeenteraad van Arnhem heeft uiteindelijk in meerderheid gekozen voor de 51-jarige onervaren burgemeester. Marcouch heeft nooit eerder verantwoordelijkheid gehad voor het bestuur van en grote stad, tenzij we stadsdeel Amsterdam Slotervaart meetellen ‘ als stad’ Wie de andere kandidaat was, is niet bekend. De 39 raadsleden in Arnhem hebben in het geheim gekozen voor Marcouch, waardoor we er van uit gaan dat de andere kandidaat minder geschikt was.

Marcouch kent Arnhem heel goed

Ondanks de geringe ervaring van Marcouch, kent de ex-politieagent Arnhem heel goed. Hij is in vergelijking met veel politici vaak in de stad geweest als Tweede Kamerlid van de PvdA. Marcouch zal straks benoemd worden voor zes jaar en als alles doorgaat per 1 september beginnen met de opvolging van Herman Kaiser.

Nog niet officieel
De benoeming tot burgemeester is nog niet officieel. Nu de gemeenteraad een voordracht heeft gedaan, wordt dit ter goedkeuring doorgegeven aan de Commissaris van de Koning die dat op zijn beurt weer doorgeeft aan de minister van Binnenlandse Zaken. Pas daarna beslist de gemeenteraad officieel over de Arnhemse kandidaat.



Related Articles

De PvdA stelt raadsvragen over spookstudenten in Arnhem

In Binnenlands Bestuur dd. 15 Juli 2019 (http://m.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/spookstudenten- kosten-steden-miljoenen.236786.lynkx) is sprake van zgn. spookstudenten. Dit zijn studenten, die zich niet

Arnhem in rouw na overlijden 13-jarige zoon familie Usta

Het zijn zware tijden voor DENK gemeenteraadslid Yıldırım Usta en zijn familie. Woensdagochtend overleed zijn 13-jarige zoon Ömer Usta in

Gelderlander komt met onzin over Koerden en PKK

Alsof de gebeurtenis van gisterenavond niet erg genoeg is, worden de koerden ineens betrokken in dit verhaal.

Geverifieerd door MonsterInsights