Bijzondere herdenkingsbijeenkomst in Apeldoorn over mislukte Turkse staatsgreep

Bijzondere herdenkingsbijeenkomst in Apeldoorn over mislukte Turkse staatsgreep

De Unie van Europese Turkse Democraten Nederland (UETD) gaat een prachtige herdenkingsbijeenkomst organiseren in Apeldoorn. De organisatie maakte eerder al bekend dat het evenement ook zonder de Turkse vicepremier gewoon doorgaat.

Bijeenkomst heeft geen politieke lading

Volgens bronnen bij de UETD heeft de bijeenkomst geen politieke lading en zijn alle Turkse Nederlanders gewoon welkom. UETD-Europa voorzitter Zafer Sirakaya komt zelfs uit Keulen voor een toespraak in Apeldoorn.



Stilstaan bij mislukte staatsgreep van 15 juli

Volgens bronnen bij de regionale afdelingen van de UETD wordt het een bijzondere bijeenkomst waarbij wordt stilgestaan bij de mislukte staatsgreep in Turkije van een jaar geleden.  Een foto tentoonstelling over de mislukte staatsgreep en een zandkunst-presentatie zijn ook een van de programma onderdelen op dinsdag 11 juli in congrescentrum Orpheus. Het is een doodnormale herdenkingsbijeenkomst zoals we die al veertig jaar gewend zijn in Nederland.

Commotie over herdenkingsbijeenkomst is overbodig

Commotie over de herdenkingsbijeenkomst is eigenlijk overbodig omdat Turkse Nederlanders al veertig jaar allerlei herdenkingsbijeenkomsten organiseren in Nederland. In augustus 2016 waren er ook twee herdenkingsbijeenkomsten in Utrecht en Denhaag waarbij een Turkse minister aanwezig was. Niemand die daar destijds over klaagde bij lokale burgemeesters.


Foto tentoonstelling over ’15 juli 2016′

Het programma in Orpheus begint dinsdag met een foto tentoonstelling over de bewuste avond op 15 juli 2016. Dit is voor iedereen te bezoeken tussen 18.00 en 19.00 uur. Daarnaast is er ook een programma-onderdeel waarbij gewonden en slachtoffers van de mislukte staatsgreep het woord krijgen. Een tweetal Turkse journalisten zullen ook aanwezig zijn voor een presentatie. De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur en zit vol met allerlei slideshows, recitaties uit de Koran en bijzondere filmpjes over de mislukte staatsgreep.

De avond is geschikt voor zowel mannen en vrouwen. Het kan ook zeer leerzaam zijn als ouders hun kinderen willen meenemen naar deze bijeenkomst over de mislukte staatsgreep in Turkije. Congrescentrum Orpheus is in Apeldoorn-Zuid ( Churchillplein 1) en begint dinsdag 11 juli 2017 om 18.00 uur.



Related Articles

Şahan Gökbakar komt met trailer nieuwe film

Wie kent hem niet Şahan Gökbakar of terwijl, de enige echte Recep Ivedik. Ivedik kwam van aflevering een tot en

Enorme hennepveld ontdekt in Arnhem-Zuid

Velen wisten het nog niet, maar een toevallige passant in Arnhem-Zuid kwam een enorme hennepveld tegen in de Arnhemse wijk

Car Cleaning Arnhem maakt auto’s schoner dan schoon

Car Cleaning Arnhem is een merk geworden in Arnhem en omstreken. Het bedrijf zorgt dagelijks voor schonere auto’s op de

Geverifieerd door MonsterInsights