Enorme hennepveld ontdekt in Arnhem-Zuid

Enorme hennepveld ontdekt in Arnhem-Zuid

Velen wisten het nog niet, maar een toevallige passant in Arnhem-Zuid kwam een enorme hennepveld tegen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Als je na het viaduct bij de rotonde rechts afgaat, kom je na het kunstgedeelde een enorme hennepveld tegen.

Gemeente op de hoogte van enorme hennepveld

In Schuytgraaf groeit vezelhennep dat er net zo uit ziet als hennep bij een illegale kwekerij. Alleen is de gemeente nu wel op de hoogte van de ‘productie’. De gemeente laat in Arnhem-Zuid vezelhennep groeien voor duurzame woningen.Hennepvezel onder andere geschikt bouwvezel

Het verschil met hennep dat we kennen is het volgende: Met vezelhennep kun je tegenwoordig, en vroeger ook, bouwmaterialen, strooisel en ook textiel van maken, zonder dat iemand er high van wordt. Hennepvezels worden ook verwerkt in isolatiematerialen voor de bouw zoals bijvoorbeeld isolatiematten voor spouwisolatie.

Of de hennep in Arnhem-Zuid ook geschikt is om er wiet van te maken, is niet bekend bij de redactie. Verschillende bronnen melden wel dat deze planten ook gewoon na het opdrogen geschikt zijn om op te roken. Andere bronnen verklaren juist dat dit niet mogelijk is.


ReactiesRelated Articles

Internationale coalitie zet schouders onder trolley 2.0

Een coalitie van tien partijen uit de regio Gelderland en Nordrhein-Westfalen, werken samen aan een project, dat op termijn moet

Nisantasi Restaurant & Lounge opent tweede vestiging in Nijmegen

De bekende Arnhemse Turkse restaurant en Lounge cafe Nisantasi opent binnenkort een tweede vestiging aan de Waalkade in Nijmegen. De

Feestelijke opening Station Arnhem

Nog maar drie weken en dan is de officiƫle opening van het nieuwe Station Arnhem. Dat wil je toch niet