20-jarige dader Arnhemse facebookmoord komt alweer vrij

20-jarige dader Arnhemse facebookmoord komt alweer vrij

De dader van de Arnhemse ‘facebookmoord’ in 2012 komt alweer vrij na vijf jaar. Volgens de rechter hoeft hij niet meer in een inrichting te zitten. Wel zijn vrijlatingseisen bij de inmiddels 20-jarige dader veel strenger dan normaal. Volgens de rechter is de dader geen gevaar meer voor zijn omgeving. Eerder werden de bedenkers van de moord ook al vrijgelaten, wat leidde tot veel kritiek.

Dader is inmiddels alweer 20

De 20-jarige dader moet bijvoorbeeld actief op zoek gaan naar een bezigheid om zijn dag door te brengen. Reclassering moet inzage krijgen in zijn vriendenkring en zijn financien. Verhuizen mag ook niet zomaar gebeuren. Zonder toestemming mag dit ook niet.

Winsie Hau werd thuis neergestoken

De 20-jarige dader Jinghua K. stak in 2012 Winsie Hau uit Arnhem dood in de Arnhemse wijk ’t Broek. Hij deed dit dit in opdracht van een een vriendin en vriend omdat er roddels waren ontstaan op facebook. De 14-jarige K. ging toen langs in Arnhem en stak Winsie neer in de hal van haar huis. Haar vader werd destijds ook verwond. Winsie overleed vijf dagen later in het ziekenhuis.


ReactiesRelated Articles

Turkiyem moskee organiseert grootste braderie (kermes) van Gelderland

Het bestuur van de Turkiyem moskee in Presikhaaf maakte eerder al bekend dat het een braderie (kermes) gaat organiseren op

FOTO Veel bekenden tijdens eerbetoon aan Curovic

Dejan Curovic heeft veel bereikt in Arnhem. Dj Superstar overleed onlangs en zorgde voor veel verdriet bij Arnhemmers. Iedereen kende

Gezin uit Apeldoorn betrokken bij dodelijk ongeluk in Turkije

Een Turks gezin uit Apeldoorn raakte eergisteren betrokken bij een dodelijk ongeluk in Karab√ľk. Een persoon kwam om het leven