Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch krijgt concurrentie

Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch krijgt concurrentie

Arnhem is European City of Sport 2018. Om de titel te bekronen en het belang van sport te onderstrepen krijgt Arnhem de allereerste Sportburgemeester van Nederland. Burgemeester Ahmed Marcouch krijgt er dus concurrentie bij.  De Sportburgemeester is belangenbehartiger  en boegbeeld voor sport in de gemeente. Iedereen kan zich kandidaat stellen voor deze nieuwe functie. Aanmelden kan tot 31 mei 2018.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

European City of Sport

De European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES Europe) kent jaarlijks de titel European City of Sports toe. De erkenning gaat naar de Gelderse hoofdstad, omdat Arnhem door middel van sport en bewegen zich inzet voor een gezonde stad. Volgens ACES Europe is Arnhem op het gebied van (top)sport een goed voorbeeld van gezondheid, integratie, educatie en respect. Bovendien worden de sportfaciliteiten, programma’s, activiteiten en het sportbeleid geroemd.

De titel is meer dan alleen een titel. Als Sportburgemeester mag je verbeterpunten bedenken voor Arnhem. Je bent ook een spreekbuis voor alle sporters in Arnhem. De Sportburgemeester van Arnhem krijgt natuurlijk ook net zoveel aandacht als burgemeester Ahmed Marcouch. Tijdens de wereldkampioenschappen Inline Skate en zitvolleybal in juli ben je er ook bij.

Meld je aan voor 31 mei via www.sportburgemeester.nl. Alle informatie over de vacature kun je daar ook vinden. Uit alle aanmeldingen wordt een selectie gemaakt, waarna Arnhemmers kunnen stemmen op de kandidaat. Zo kiezen alle Arnhemmer straks de allereerste Sportburgemeester van Nederland.  De functie is op vrijwillige basis, en staat zeker goed op een CV, omdat de allereerste Sportburgemeester in 2018 gekozen gaat worden.





Related Articles

Arnhem zet in op slim laden elektrische auto’s

De gemeente Arnhem zet nieuwe stappen om de stad te verduurzamen. Het neemt de 25 laadpalen van EVnetNL over en

Politie pakt samen met gemeente ruim 100kg!

Op social media laat de politie Rheden-Rozendaal weten er in het kader van vuurwerk controle een samenwerking heeft plaatsgevonden met

Gestolen ketting gevonden in geslachtsorgaan vrouwelijke verdachte

Vrijdag 21 juli 2017 omstreeks 17:30 uur, werd een gouden ketting gestolen van een bejaarde vrouw op de Rozendaalselaan te

Geverifieerd door MonsterInsights