Particuliere belegger koopt oudste kerk van Arnhem

Particuliere belegger koopt oudste kerk van Arnhem

ARNHEM – De Sint Walburgiskerk is de oudste kerk in Arnhem en stamt oorspronkelijk uit 1315.

HaberArnhem.nl | info @ haberarnhem.nl

Vroeger gebruikt als gevangenis

De kerk is heel vroeger in gebruik geweest als gevangenis en wapenarsenaal ten tijde van het verbod op de katholieke godsdienst. Bij de Slag om Arnhem in september 1944 brandde de kerk geheel uit en kort na de oorlog werd de kerk weer herbouwd en zelfs uitgebreid.

Sinds 2013 geen eredienst

Sinds 2013 is de kerk aan de eredienst onttrokken en derhalve heeft het lokale parochiebestuur eerder dit jaar besloten om de kerk te verkopen. De kerk is gekocht door een particuliere belegger/ontwikkelaar welke veel ervaring heeft met cultuurhistorisch erfgoed.


De koper heeft het voornemen om woonruimte in de kerk te gaan realiseren. Tot het verkochte behoort de omliggende grond en het verenigingsgebouw. Het parochiegebouw blijft in gebruik als secretariaat en woning voor de pastoor en wordt niet verkocht. Het Aartsbisdom Utrecht heeft inmiddels toestemming gegeven voor deze transactie, waarbij er specifieke beperkingen zijn opgelegd voor het toekomstige gebruik.

Strijbosch Thunnissen Bedrijfsmakelaars heeft het parochiebestuur begeleid en geadviseerd tijdens het gehele verkoopproces.


ReactiesRelated Articles

Wat doet de Kansenfabriek in Arnhem?

Als Kansenmakelaar ben ik (Rob van Sprang) drukdoende om Kansen te creƫren voor mensen die ondersteuning nodig hebben op allerlei

Wethouder Jan van Dellen: ‘Eind 2020 kunnen Arnhemmers terecht in het nieuwe zwembad’

Komend voorjaar (2019) kan worden gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van zwembad Valkenhuizen. (foto: Pixabay.com) Reacties

Zuleyha en Duran kiezen ook voor Olde Beth exclusive

Zuleyha en Duran uit Heelsum hadden zaterdag familie en vrienden uitgenodigd voor hun verlovingsfeest bij Olde Beth weddings in Wehl.