Vreemd dat Tweede Kamerleden zich niet druk maken om Nederlandse scholen in Turkije

Vreemd dat Tweede Kamerleden zich niet druk maken om Nederlandse scholen in Turkije

Als het om politiek gaat en tegelijk om Turkije zijn er verschillende regels die gelden in Nederland. Met name is dit het geval voor blanke journalisten en natuurlijk vele Kamerleden die ‘scoren’ als het maar over Turkije gaat of Erdogan. Men ‘vergeet’ relevante informatie toe te voegen aan het artikel om het beeld over Turkije te manipuleren. 

Tweede Kamer zeer verontrust Turkse weekendscholen

De Tweede Kamer was een paar weken geleden nog zeer verontrust toen bekend werd dat de Turkse overheid bezig is met het op zetten van weekendscholen voor Turken in Nederland. De Nederlandse Turken zouden dan les moeten gaan krijgen in de Turkse taal, geschiedenis van Turkije en godsdienst. Verschillende anti-Turkije fracties sprongen meteen een gat in de lucht om weer kritiek te leveren op Turkije. De Kamerleden Becker (VVD), Paternotte (D66), Van Dijk (SP) en natuurlijk Wilders vergaten even voor het gemak dat Nederland zelf ook maar liefst zes scholen heeft in Turkije.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Vergeet problemen in Nederland, val Erdogan aan

Heel even wilden deze politici ons laten doen vergeten hoe goed we het economisch hebben in Nederland en dat we het amper moesten hebben over de afschaffing van de dividendbelasting. De lobbywerkzaamheden van Unilever en Shell hoorden hier natuurlijk ook gewoon bij. Maar het zij zo, Erdogan en zijn plannen zijn belangrijker voor het Nederlandse volk dan de eigen risico die maar steeds omhoog gaat. Begrijpt u het nu nog een beetje? Of valt het kwartje nu ook eindelijk. Erdogan is namelijk geen onderdeel van de Nederlandse regering.

Zes Nederlandse scholen in TURKIJE

De eerder genoemde politici maakten zich vreemd genoeg druk om Turkse weekendscholen die geopend en betaald gaan worden door de Turkse overheid. Het vreemde aan al deze kritische reacties is dat deze woordvoerders totaal niet reageren op het feit dat Nederland zes scholen heeft in Turkije. De linkse anti-Turkije politicus van SP, de heer Van Dijk vond dit weer een ‘voorbeeld van de lange arm van Turkije‘ en ‘ dat dit onwenselijk zou zijn voor de integratie’. Wat voor lange arm Nederland heeft in Turkije werd niet genoemd door Van Dijk. In totaal heeft Nederland in 118 landen een Nederlandse school. De Duitsers hebben dit in 72 landen. Griekenland, Israel en China hebben ook scholen of onderwijsinstellingen in het buitenland die betaald worden door de eigen regering.

Geen probleem dat Turkse Nederlanders feeling houden met Turkije, MAAR…

VVD-Kamerlid Becker zegt dat ze er op zich geen probleem mee heeft dat Turkse Nederlanders feeling houden met Turkije, MAAR dat dit plan in de richting van ongewenste beïnvloeding wijst. “Ik maak me daar grote zorgen over. Turkse Nederlanders moeten vrij kunnen zijn om hier mee te doen. Maar president Erdogan trekt vanuit een onvrij en ondemocratisch land voortdurend aan deze mensen en dat is slecht voor de integratie in Nederland. Hij beïnvloedt mensen op een negatieve manier.” Als je de foto’s en tweets bekijkt van Bente Becker zou je verwachten dat ze redelijk verstandig is en niet zomaar onwaarheden deelt. Maar ook Kamerlid Becker vergeet dat Nederland steeds trekt aan de Nederlanders die wonen of werken in Turkije. Dat is toch niet zo vreemd!

Uw reclame ook hier te zien?

D66 Kamerlid is ook heel raar bezig

Ook Kamerlid Paternotte van D66 lijkt wel bezig te zijn met een sollicitatie naar de fractie van de PVV: ”zorgelijk dat Erdogan Turkse Nederlanders als zijn onderdanen lijkt te zien “die naar hem moeten luisteren en daarom ook naar dit soort scholen zouden moeten”. Paternotte kijkt mogelijk ook vaak naar tekenfilms en ziet allerlei verbanden als het om Turkije gaat. Dat Nederlanders in Turkije naar een Nederlandse school kunnen gaan ziet hij niet als een zorgelijke ontwikkeling. Vreemde gang van zaken.


Kamerleden zijn hypocriet en achterbaks

Als je als blogger/publicist dit soort artikelen publiceert in Nederland wordt je meteen aan alle kanten aangevallen omdat je een andere mening hebt. En de vrijheid van meningsuiting in Nederland is niet geldig wanneer je een andere mening hebt. Je wordt meteen weggezet als Turkse extremist, fascist, jihadist of een voorbeeld van een mislukte integratie. Het delen van bovengenoemde feiten in een artikel, om aan te geven hoe hypocriet en achterbaks deze politici zijn, wordt door sommige aandachtsgeile figuren misbruikt om  vreemde’dreigementen’ richting hun adres te bevestigen.

Turkse weekendscholen in Nederland zijn niet verboden

Het grappige is dat weekendscholen, gesponsord door de Turkse overheid, niet verboden zijn. Anders had Nederland dit ook niet kunnen doen in Turkije. Nederland mag geen verbod opstellen als landen het behoud van eigen taal en cultuur willen stimuleren. Minister Koolmees van Sociale Zaken bevestigde dit ook aan de NOS. 

Het is dus eigenlijk nooit goed… Maar toch moet dit er uit om een signaal af te geven aan het land.

Lang leve onze Willem en Erdogan.
Related Articles

VIDEO Mohandis (PvdA) ongemakkelijk tijdens debat met Tunahan Kuzu

Kamerlid Mohandis (PvdA) had gisteren nogal veel moeite met het gedrag van Tunahan Kuzu tijdens het debat over het schuldstelsel in

‘Erdogan wordt als excuus gebruikt om Turkije kapot te krijgen’

Voor veel Nederlanders is het onbegrijpelijk dat Turkije en de Turkse president veel steun krijgen van de NederTurken. Erdogan wordt

´Mohamed veruit populairste babynaam in Nederland´

Hoewel we het niet officieel kunnen bevestigen gaan we er wel van uit dat Mohamed verruit de populairste naam is

Geverifieerd door MonsterInsights