Stadswaarde geeft sein start bouw project Turfstraat in Arnhem

Stadswaarde geeft sein start bouw project Turfstraat in Arnhem

ARNHEM – Na een korte en succesvolle verkoopperiode kan de realisatie van het woon-/winkelcomplex in de binnenstad van Arnhem, aan de Turfstraat (voorheen Broerenstraat), nu echt van start. Het complex bestaat uit 18 luxe appartementen en een 4-tal commerciële units in de ruime plint waar door Strijbosch Thunnissen Makelaars inmiddels 13 appartementen zijn verkocht.

LEVS Architecten uit Amsterdam

Het plan is ontworpen door LEVS Architecten uit Amsterdam en is een eigentijdse vertaling van de architectuur van de na-oorlogse wederopbouw, die sterk het karakter van Arnhem bepaalt. Met de bouw van dit complex aan het Audrey Hepburn plein krijgt het plein haar volledige vorm en identiteit.

Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen zal de realisatie voor haar rekening nemen. Verwacht wordt dat er vanaf 1 november gestart wordt met het zorgvuldig slopen van de bestaande bebouwing. Begin 2019 wordt een start gemaakt met de realisatie van het nieuwe gebouw.

Met de aangekondigde start bouw komt een einde aan de tijdelijke invulling van de plint door het concept Stockhaven van SLAK. Stockhaven heeft gedurende de ontwikkelperiode een positieve impuls gegeven aan de levendigheid van dit gebied in transitie.

Quote Jeroen Messemaeckers van de Graaff, directeur Stadswaarde Vastgoed Ontwikkeling: “Na de aanleg van de Sint Jansbeek en de bouw van het Focus Filmtheater heeft dit deel van de stad een flinke opwaardering gekend. Wij zijn verheugd daar nu ook prachtige nieuwe stadsappartementen tegenover te kunnen zetten, die verder invulling geven aan het prettige woonklimaat in de buurt. Met een nieuwe invulling van de plint op de hoek Turfstraat/Nieuwstraat wordt ook een eerste stap gezet voor een interessante voetgangersverbinding van Rijn naar Arnhem Centrum door de Nieuwstraat”

 

Stadswaarde is een binnenstedelijk vastgoedontwikkelaar die zich richt op ontwikkeling van duurzame en intelligente gebouwen voor wonen, werken en winkelen in de binnensteden van de Randstad, Brabantse Stedenrij en Arnhem/Nijmegen.

 

De verkoop van de appartementen is in handen van Strijbosch Thunnissen Makelaars uit Arnhem.

 


Related Articles

Twee Arnhemmers pakken de verkeerde en worden opgezocht

Twee Arnhemmers pakten vrijdagavond de ‘verkeerde’ en werden opgezocht.

Veel klachten over Arnhemmer na ‘drifting’ met BMW op klaarlichte dag

Een onbekende Arnhemmer heeft voor veel klachten gezorgd nadat hij met zijn monster BMW aan het driften (slippen met de

Vanaf 1 december verplicht mondkapje bij kapper en Thaise massage

Nederland gaat nu uiteindelijk ook meer doen om besmetting van het coronavirus tegen te gaan. Zo hebben we vanaf dinsdag

Geverifieerd door MonsterInsights