‘RTV Arnhem heeft geldproblemen en stuurt rekening naar andere nieuwswebsite’

‘RTV Arnhem heeft geldproblemen en stuurt rekening naar andere nieuwswebsite’

Het gaat nog steeds niet echt lekker bij RTV Arnhem. Stichting Stadsomroep Arnhem zit zelfs zo krap dat het nu naar manieren zoekt om extra gelden binnen te halen. De geruchten over openstaande schulden hebben dus een kern van waarheid. 

Uw reclame ook hier te zien?

Factuur voor youtube-filmpjes die online staan

Zo kreeg nieuwswebsite Haber Arnhem onlangs een factuur voor het gebruiken van afbeeldingen van RTV Arnhem. De ‘experts’ bij RTV Arnhem zijn er achter gekomen dat Haber Arnhem  filmpjes van RTV Arnhem online heeft gezet (embedden) op de website van Haber Arnhem. Zo bijzonder is dat natuurlijk niet, omdat alle filmpjes met een insluitcode online staan op youtube. Volgens een anonieme bron dichtbij RTV Arnhem gaat alles minder goed: ‘RTV Arnhem heeft geldproblemen en probeert nu echt alles uit door rekeningen te zenden naar andere nieuwswebsites’.

Geen eigendomsrechten geschonden

Haber Arnhem heeft namelijk gebruik gemaakt van filmpjes die door RTV-Arnhem zijn geproduceerd. Deze zijn dan ook online gedeeld zonder allerlei eigendomsrechten te schenden. In plaats van een bedankje, omdat niemand amper kijkt naar de filmpjes van RTV Arnhem, krijgt de redactie een factuur voor 12 youtube-filmpjes die online staan op de website van Haber Arnhem. De 12 filmpjes zijn omgezet naar ’12 afbeeldingen’ waardoor er een factuur is verzonden van € 960,-.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Youtube-filmpjes kunnen gewoon gepubliceerd worden

De ‘experts’ bij RTV Arnhem zijn mogelijk niet op de hoogte dat filmpjes die online staan op youtube ingesloten (Embedden) kunnen worden op verschillende pagina’s, en nog steeds gepubliceerd worden via youtube. De filmpjes zijn namelijk niet illegaal overgenomen en worden nog steeds gewoon vertoond via een youtube-kanaal van RTV Arnhem.  Het is niet bekend of RTV Arnhem Facebook en twitter ook facturen gaat zenden voor het delen van de filmpjes op de desbetreffende websites.

Bijna 1 ton subsidie aan RTV Arnhem

Om het een en ander te verduidelijken: RTV Arnhem krijgt jaarlijks bijna 100.00o euro aan subsidie als lokale zendgemachtigde. De filmpjes die online worden gezet op youtube worden desondanks amper bekeken. Andere lokale nieuwswebsites zoals Ik Hou Van Arnhem (24.000) en Arnhem Direct (7200) hebben meer volgers op facebook. Vaak gaat het maar om een paar mensen die de beelden hebben bekeken. De youtube-filmpjes van RTV Arnhem die via Haber Arnhem worden gedeeld hebben juist wel tien keer meer bereik. Check het maar!

Embedden gewoon toegestaan in de EU

Embedden is ook gewoon toegestaan in de EU. Het hof van Justitie kwam hier een paar jaar geleden mee. Embedden mag gewoon zonder toestemming. Bij Embedden blijft het filmpje bij Youtube staan en toch kun je het filmpje op een andere website laten staan. Het filmpje hoeft niet op die site geupload te worden, omdat je gebruik maakt van de servercapaciteit van YouTube en de embed er voor zorgt dat het filmpje ook op een andere plek zichtbaar is.
Related Articles

Annenin intihar etmek isteyen kızına tepkisi çok ilginç

16 yaşındakı lise öğrencisi (B.N.A) salı günü dördüncü kattaki evinden intihar etmek istedi. 

Zitting over fatale mishandeling 73-jarige man is volgende week

De rechtbank gaat de zaak van een zware mishandeling van een 73-jarige Arnhemmer op 13 en 14 april in het

Weer een nieuwe winkel in binnenstad Arnhem

De binnenstad van Arnhem blijft toch een aantrekkelijke locatie voor nieuwe winkels en formules. (Foto: BMV bedrijfsmakelaars) Een particuliere belegger

Geverifieerd door MonsterInsights