Milli Görüş bouwt megamoskee voor 32 miljoen euro

Milli Görüş bouwt megamoskee voor 32 miljoen euro

Islamitische organisatie Milli Görüş gaat een megamoskee bouwen voor 32 miljoen euro. Dit is geen grapje! De bouw van de moskee kost echt 32 miljoen euro.

Bouw megamoskee Eyyub Sultan

Bedrag noodzakelijk voor bouw grootste moskee West-Europa

Dit maakten vertegenwoordigers van de bekende moskeeorganisatie uit Strasbourg afgelopen vrijdagmiddag bekend bij de Aya Sofyamoskee aan de Sonsbeeksingel in Arnhem. Tijdens het vrijdaggebed werd er aandacht gevraagd voor de bouw van deze megamoskee in Strasbourg. De Aya Sofya moskee in Arnhem behoort ook tot de koepelorganisatie Milli Görüş.

Twee minaretten van 44 meter lang

De megamoskee in Strasbourg krijgt twee minaretten van 44 meter lang en verschillende aanbouw panden voor culturele- en educatieve doeleinden. Hij is te vergelijken met de kathedraal Notre-Dame in Strasbourg die ook behoort tot een van de grootsten in Europa. Strasbourg is zowel een Europese hoofdstad en een belangrijk cultureel centrum met ook een een van de belangrijkste synagogen in West-Europa. Hierdoor is het niet vreemd dat er ook een megamoskee komt die de moslims gaat vertegenwoordigen.


Donaties en giften door bezoekers

Het is bij de bouw van moskeeën vrij gebruikelijk om in heel Nederland en buurlanden langs te gaan om donaties en giften binnen te halen. Het beeld dat een rijke oliesjeik miljoenen neerlegt voor de bouw van een moskee is niet van deze tijd. Grote moskeeorganisaties in Nederland zoals Diyanet en Milli Görüş bouwen nieuwe locaties voornamelijk met eigen middelen en donaties van bezoekers.

Wil je ook een euro of meer doneren?

Wil ook een steentje bijdragen aan de bouw van de Eyyub Sultan moskee? Dan zijn dit de bankgegevens om een bijdrage naar keuze te doneren: IBAN FR76 1027 8010 0400 0208 9570 160 tbv CIMG-GMES.

Uw reclame ook hier te zien?

ReactiesRelated Articles

Zelfmoordterrorist verantwoordelijk voor explosie bij ingang vliegveld Istanbul

Volgens de eerste berichten is een zelfmoordterrorist verantwoordelijk voor de aanslagen op de Ataturk-luchthaven. Er zijn ook tien mensen om

Turks meisje (16) uit Almelo al een week spoorloos

Ilayda Yanik (16) uit Almelo is al een week niet thuis geweest. Op politie.nl werd er een bericht geplaatst om

Bij de NOS lachen ze niet meer na absolute meerderheid AK-partij

De AK-partij heeft de verkiezingen in Turkije zoals verwacht weer gewonnen. De partij van premier Davutoglu krijgt naar alle waarschijnlijkheid