Op deze plekken mag je in Arnhem geen vuurwerk afsteken

Op deze plekken mag je in Arnhem geen vuurwerk afsteken

Arnhem krijgt steeds meer vuurwerkvrije zones. De burgemeester let hier ook meer op dan voorgaande jaren. 

Niet alleen schoolterreinen vuurwerkvrij

Sinds 2008 zijn schoolterreinen vuurwerkvrij. Op verzoek van de Arnhemse raad komt er een uitbreiding van de vuurwerkvrije zones’s in Arnhem. Zo mag er ook geen vuurwerk meer worden afgestoken bij de stadsparken Sonsbeek en Meinerswijk. Terreinen waar bedrijfsmatig dieren worden gehouden zijn ook verboden gebied voor vuurwerk, zoals; maneges, zorg- en kinderboerderijen.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

‘Vuurwerk veroorzaakt overlast’

Burgemeester Marcouch zegt het volgende hierover: “Het vuurwerk tijdens de jaarwisseling veroorzaakt overlast. Daarom hebben we een aantal gebieden waar veel overlast wordt ervaren aangewezen als vuurwerkvrije zone. We zullen tijdens de jaarwisseling de regels nauwgezet handhaven zodat de jaarwisseling voor iedereen prettig kan verlopen.”

Boete van 100 euro

Via een socialmedia campagne gaat de gemeente rond de jaarwisseling aandacht vragen voor regels rondom het afsteken van vuurwerk. Met name de veiligheid is dan een belangrijk punt. Vuurwerk kan uitsluitend op 28, 29 en 31 december verkocht worden. Het afsteken kan 31 december tussen 18.00 uur en 1 januari 2018 02.00 uur. Als je eerder of later vuurwerk afsteekt krijg je een boete van 100 euro.

Als mensen overlast ervaren, dan kunnen ze bellen met de politie op 0900-8844. Voor verdachte of gevaarlijke situaties kun je meteen alarmnummer 112 bellen.


ReactiesRelated Articles

Bij Elsweide wordt het gras duurzaam gemaaid dankzij een robotgrasmaaier

Bij voetbalclub Elsweide in Arnhem wordt het gras duurzaam gemaaid dankzij een volautomatische robotgrasmaaier van Vitaro. De robotgrasmaaier zorgt ervoor

Arnhem pakt overlast aan van verkeerd aangeboden afval

De gemeente Arnhem wil verkeerd aanbieden van afval aanpakken. Voor het dumpen van afval worden al boetes uitgeschreven. Maar voortaan

VIDEO Bizarre achtervolging in Arnhem, de agent klemt en slaat erop los

Na een tip van de omstanders gaan de agenten op zoek. Een bizarre achtervolging vanaf de A12 eindigde in winkelcentrum