Arnhemse tweeling wereldberoemd na video Turkse Trabzonspor

Arnhemse tweeling wereldberoemd na video Turkse Trabzonspor

Arnhem heeft er een beroemdheid bij gekregen. Eigenlijk gaat het om twee beroemdheden, en misschien zelfs drie als we de vader van de tweeling ook mee tellen. (foto: screenshot youtube)

Kinderen krijgen naam van voetbalclub

T-Mobile-medewerker en Arnhemmer Umit Senyer is zelf al een bekende in stad en zelfs in heel Europa. Hij was nog niet zo lang geleden voorzitter van een Europese supportersvereniging van de Turkse topclub Trabzonspor. In 2017 werd hij ook verkozen tot ‘Best Performing Medewerker Klanttevredenheid’ van T-Mobile Nederland. Zijn liefde voor de Turkse topclub ging zelfs zo ver dat hij zijn kinderen heeft genoemd naar Bordo en Mavi (de herkenbare twee kleuren van Trabzonspor). Voetballend Gelderland kent de trots van ‘Zwarte Zee’ mogelijk ook door zijn prachtige doelpunten bij verschillende Gelderse clubs waar hij voetbalde.


Geboren en getogen Arnhemmer

In een verklaring vertelt Umit Senyer dat hij twee redenen had om de kinderen ‘Bordo en Mavi’ te noemen. ‘De kleuren bordeaux en blauw komen overeen met de Airborne. Ik ben een geboren en getogen Arnhemmer en ook trots op deze kleuren.’ Voor Arnhem symboliseren bordeaux en blauw de bevrijding en de vrijheid waarin wij leven (Airborne). Voor de Turkse stad Trabzon is het meer dan alleen vrijheid. Het is als stad je zelf kunnen zijn en het betekent ook de strijd tegen hen die je klein willen houden, het rebelse. Vooral in het Turkse voetbal is Trabzonspor als enige grote club vaak oppermachtig tegen de andere drie topclubs uit Istanbul.Vader Umit deed ook nog zijn best om de kinderen op de wereld te laten komen in Trabzon. Zodat de tweeling ID’s zouden krijgen met daarop Trabzon als geboortestad. Ondanks alle druk wilde zijn vrouw toch gewoon in Nederland bevallen. En is de tweeling geboren in Nederland.

Al meer dan 100.000 keer bekeken

Het filmpje dat gedeeld is via facebook werd ook al uitgezonden op verschillende zenders en Turkse media. Alleen al op de facebookpagina van Trabzonspor is het filmpje 90.000 keer bekeken.  In Nederland werd het ook al opgepakt door verschillende Turkse media. De redactie van HaberArnhem deelde het filmpje eerder ook al via social media.

Vader Umit Senyer wordt aan alle kanten gevraagd met verschillende verzoeken voor mediaoptredens. Trabzonspor is een grote club en heeft veel trouwe fans over de hele wereld. Grote Turkse kranten zoals Fanatik, die miljoenen volgers hebben, hebben inmiddels ook al verschillende berichten gedeeld over ‘Bordo en Mavi’ uit Arnhem.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Gelderse Gulen-aanhangers zijn natuurlijk niet allemaal landverraders

Sinds de mislukte coup in Turkije is de heksenjacht op Gulen-aanhangers in Turkije groter dan ooit. Ook in Nederland begint

LIVE Jaarmarkt Hommelseweg megadruk dankzij prima weer

De twee kilometer lange jaarmarkt tijdens hemelvaartsdag (hommelstraat en hommelseweg) is weer druk bezocht. Op dit moment is het zelfs heel druk

Manager Albert Heijn knock out geslagen door boze klant

Een supermarktmanager van de Albert Heijn in Klarendal is zeer recent neergeslagen door een boze klant. Ooggetuigen melden dit aan