Arnhemse tweeling wereldberoemd na video Turkse Trabzonspor

Arnhemse tweeling wereldberoemd na video Turkse Trabzonspor

Arnhem heeft er een beroemdheid bij gekregen. Eigenlijk gaat het om twee beroemdheden, en misschien zelfs drie als we de vader van de tweeling ook mee tellen. (foto: screenshot youtube)

Kinderen krijgen naam van voetbalclub

T-Mobile-medewerker en Arnhemmer Umit Senyer is zelf al een bekende in stad en zelfs in heel Europa. Hij was nog niet zo lang geleden voorzitter van een Europese supportersvereniging van de Turkse topclub Trabzonspor. In 2017 werd hij ook verkozen tot ‘Best Performing Medewerker Klanttevredenheid’ van T-Mobile Nederland. Zijn liefde voor de Turkse topclub ging zelfs zo ver dat hij zijn kinderen heeft genoemd naar Bordo en Mavi (de herkenbare twee kleuren van Trabzonspor). Voetballend Gelderland kent de trots van ‘Zwarte Zee’ mogelijk ook door zijn prachtige doelpunten bij verschillende Gelderse clubs waar hij voetbalde.


Geboren en getogen Arnhemmer

In een verklaring vertelt Umit Senyer dat hij twee redenen had om de kinderen ‘Bordo en Mavi’ te noemen. ‘De kleuren bordeaux en blauw komen overeen met de Airborne. Ik ben een geboren en getogen Arnhemmer en ook trots op deze kleuren.’ Voor Arnhem symboliseren bordeaux en blauw de bevrijding en de vrijheid waarin wij leven (Airborne). Voor de Turkse stad Trabzon is het meer dan alleen vrijheid. Het is als stad je zelf kunnen zijn en het betekent ook de strijd tegen hen die je klein willen houden, het rebelse. Vooral in het Turkse voetbal is Trabzonspor als enige grote club vaak oppermachtig tegen de andere drie topclubs uit Istanbul.Vader Umit deed ook nog zijn best om de kinderen op de wereld te laten komen in Trabzon. Zodat de tweeling ID’s zouden krijgen met daarop Trabzon als geboortestad. Ondanks alle druk wilde zijn vrouw toch gewoon in Nederland bevallen. En is de tweeling geboren in Nederland.

Al meer dan 100.000 keer bekeken

Het filmpje dat gedeeld is via facebook werd ook al uitgezonden op verschillende zenders en Turkse media. Alleen al op de facebookpagina van Trabzonspor is het filmpje 90.000 keer bekeken.  In Nederland werd het ook al opgepakt door verschillende Turkse media. De redactie van HaberArnhem deelde het filmpje eerder ook al via social media.

Vader Umit Senyer wordt aan alle kanten gevraagd met verschillende verzoeken voor mediaoptredens. Trabzonspor is een grote club en heeft veel trouwe fans over de hele wereld. Grote Turkse kranten zoals Fanatik, die miljoenen volgers hebben, hebben inmiddels ook al verschillende berichten gedeeld over ‘Bordo en Mavi’ uit Arnhem.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Picasso is al 15 jaar een begrip in Arnhem

Picasso Administratie en Belastingadviseurs bestaat sinds kort 15 jaar in Arnhem en is een van de toonaangevende bedrijven die de

Basisschool het Jongleren zamelt kleding in voor vluchtelingen

Basisschool het Jongleren uit de Arnhemse wijk Schuytgraaf maakte aan de ouders bekend dat het ook dit jaar een goede

Veysel Eroğlu nieuwe voorzitter van Turks Platform Arnhem

Veysel Eroğlu is de nieuwe voorzitter van Turks Platform Arnhem. Deze bekende Arnhemmer neemt het roer over van Ibrahim Gunay.