Verkoop lachgas in Arnhem gaat online ‘gewoon’ door

Verkoop lachgas in Arnhem gaat online ‘gewoon’ door

Volgens de gemeente is sinds de aankondiging van het lachgasverbod zes van de acht horecabedrijven gestopt met de verkoop van lachgas. Dit bleek uit handhavingscontroles van de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA).

Twee Arnhemse horecabedrijven liggen niet echt wakker van het lachgasverbod en bieden dit nog steeds actief aan. Volgens een persbericht van de gemeente kunnen deze twee bedrijven zeer spoedig ‘een last onder dwangsom’ verwachten omdat ze illegaal lachgas verkopen ondanks een verbod. De bedrijfsnamen werden niet bekend gemaakt.



Maar niet iedereen is van plan om zich te houden aan de regels. Zo zijn er nog steeds Arnhemse aanbieders online actief met het aanbieden van lachgas. Of deze ‘aanbieders’ een bedrijf hebben is niet bekend. Op SnapChat en Instagram komen we nog regelmatig een aanbieding van lachgas tegen.

Burgemeester Marcouch is in ieder geval duidelijk: ‘ Het blijf niet bij deze controle. We blijven er bovenop zitten totdat de verkoop van lachgas in de Arnhemse horeca helemaal is uitgebannen’.



Related Articles

Arnhem treurt om overlijden geliefde leraar Mehmet

De bekende Arnhemse oud-leraar Mehmet Caglayan is afgelopen vrijdag overleden. Verschillende bronnen uit Arnhem maakten hier melding van. Mehmet Caglayan

D66-leider Pechtold ontmoet bekende Arnhemse ondernemer

D66-leider Alexander Pechtold was onlangs in Arnhem. Samen met de Arnhemse wethouder Leisink en fractievoorzitter Sabine Andeweg werden er flyers

Examenstress zorgt voor matpartij tussen twee scholen

De examens zijn in volle toeren aan de gang. Ook kun je merken stress gigantisch toeneemt rond deze drukke periode.

Geverifieerd door MonsterInsights