Marcouch bedankt Frankie, Berkay en Mo na oppakken verdachten

Marcouch bedankt Frankie, Berkay en Mo na oppakken verdachten

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft samen met de Arnhemse wijkagent Jeroen eergisteren bloemen gebracht aan de heren die snel handelden toen ze een knal in de wijk hoorden.

De heren hebben mogelijk de daders van de veel geplaagde autobranden in Arnhem met een snelle tip laten oppakken door de Arnhemse politie. Marcouch bracht dit bericht zelf naar buiten, door via social media de heren te bedanken hun handelingen.Oplettende bewoner reageert snel naar knal

Een oplettende wijkbewoner heeft eergisteren na een knal direct actie ondernomen. Hij spoedde zich naar buiten, net voor het slapen, en zag hoe een auto in brand stond. Hij kon nog net het kenteken van de wegrijdende auto noteren en had ook een signalement voor de agenten. De politie zette een succesvolle achtervolging in en wist de daders op te pakken. Twee andere mannen die de knal ook hoorden, belden ook direct met de politie.

Marcouch is trots op de heren na hun heldendaad

Marcouch was trots op de heren en hun heldendaad: ‘De autobranden zijn een plaag voor Arnhem. Het gebeurt in Gelderland vaak, laf en sneaky. Het is een drama voor de eigenaar en schrikbarend voor de buurt. Het zijn voor de politie ook moeilijk op te lossen delicten.’

De heren die na de knal de verdachte situatie kenbaar maakten aan de politie vonden hun eigen handelen heel gewon: ‘We leven toch samen, dit is wat wij kunnen doen.’ Burgemeester Marcouch vervolgde verder: ‘Beste mensen, vervul uw goede voornemens. Hoort of ziet u iets vreemds?, grijp uw kans en kijk goed. Probeer een signalement te onthouden en bel de politie.

ReactiesRelated Articles

17-jarige opgepakt in groot drugslaboratorium

Maandag 23 mei zijn de 17-jarige en 55-jarige man gezien in een loods welke als groot drugslaboratorium werd gebruikt. De

Wereld Onbekend bezorgt Geluksmomentjes

Wereld Onbekend introduceert: de Gelukstour! Dit jaar bezorgt Wereld Onbekend vlak voor de feestdagen Geluksmomentjes bij degenen die wel wat

Geen kotsende cafebezoekers en drugskoerieren in Varkensstraat

Wethouder Hans de Vroome (D66) is een echte doener in het college van burgemeesters en wethouders in Arnhem. De ervaren