Top 5 wijken in Arnhem waar risico op armoede het grootst is

Top 5 wijken in Arnhem waar risico op armoede het grootst is

De armoedeagenda was onlangs in behandeling bij de Arnhemse gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders in Arnhem presenteerde cijfers over armoede in Arnhem. Wij delen enkele opvallende hiervan met de lezers.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Zo heeft 1 op de 5 Arnhemse huishoudens minimaal 1 jaar een laag inkomen. Een laag inkomen is maximaal 120% van de bijstandsnorm. Het gaat dan ongeveer om 17.000 huishoudens in Arnhem. Wat nog erger is, is het feit dat 1 op de 8 huishoudens in Arnhem minimaal 8 jaar lang een laag inkomen heeft.

Geitenkamp en Malburgen Oost-Zuid scoren heel slecht

Opvallend is ook hoe sommige wijken in Arnhem slecht scoren als het om armoede gaat. Behalve dat er veel armoede is, is in deze wijken het aantal vroegtijdige schoolverlaters hoger dan gemiddeld. Volgens de cijfers is het risico op armoede het grootst op de Geitenkamp (40%) en daarna Malburgen Oost-Zuid (39%)

Deze twee wijken worden gevolgd door Presikhaaf-West (35%), Arnhemse Broek (32%) en Klarendal (30%). In Arnhem is er dus nog veel werk te doen als het gaat om het bestrijden van armoede. Volgens de gemeente is armoede geen keuze en kan het iedereen overeenkomen.

Armoede zorgt voor extra stress en sociaal isolement

Met een speciale infographic is er meer uitleg over armoede in Arnhem. Zo is volgens de gemeente armoede een belangrijke risicofactor voor kindermishandeling en jeugdcriminaliteit. Armoede zorgt ook voor een extra risico op stress, sociaal isolement en depressie. Meer informatie over armoede en schulden? Neem dan contact op met de gemeente of met leden van TLO’s ( Team Leefomgeving, er is er een in elke wijk)

Verisure Beveiliging: Onmiddelijke actie en melding aan de politie

ReactiesRelated Articles

VIDEO Aanhouding met getrokken wapens, agenten pakken verdachte van schietpartij

De politieagenten houden drie verdachten aan met getrokken pistolen. Later op de avond zijn er nog zeven verdachten aangehouden. Reacties

Vreemd dat Glory derde ronde liet doorgaan terwijl het tijd was

Er is toch een smet op de wereldtitel van Rico Verhoeven, blijkt uit diverse beelden die online zijn gezet. In

Allereerste live bezichtiging van huurappertement komt uit Arnhem

Als eerste makelaar in Noord-Oost Nederland start Strijbosch Thunnissen Makelaars vrijdag 26 augustus met de eerste Facebook Live bezichtiging. Verhuurmakelaar