Top 5 wijken in Arnhem waar risico op armoede het grootst is

Top 5 wijken in Arnhem waar risico op armoede het grootst is

De armoedeagenda was onlangs in behandeling bij de Arnhemse gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders in Arnhem presenteerde cijfers over armoede in Arnhem. Wij delen enkele opvallende hiervan met de lezers.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Zo heeft 1 op de 5 Arnhemse huishoudens minimaal 1 jaar een laag inkomen. Een laag inkomen is maximaal 120% van de bijstandsnorm. Het gaat dan ongeveer om 17.000 huishoudens in Arnhem. Wat nog erger is, is het feit dat 1 op de 8 huishoudens in Arnhem minimaal 8 jaar lang een laag inkomen heeft.

Geitenkamp en Malburgen Oost-Zuid scoren heel slecht

Opvallend is ook hoe sommige wijken in Arnhem slecht scoren als het om armoede gaat. Behalve dat er veel armoede is, is in deze wijken het aantal vroegtijdige schoolverlaters hoger dan gemiddeld. Volgens de cijfers is het risico op armoede het grootst op de Geitenkamp (40%) en daarna Malburgen Oost-Zuid (39%)

Deze twee wijken worden gevolgd door Presikhaaf-West (35%), Arnhemse Broek (32%) en Klarendal (30%). In Arnhem is er dus nog veel werk te doen als het gaat om het bestrijden van armoede. Volgens de gemeente is armoede geen keuze en kan het iedereen overeenkomen.

Armoede zorgt voor extra stress en sociaal isolement

Met een speciale infographic is er meer uitleg over armoede in Arnhem. Zo is volgens de gemeente armoede een belangrijke risicofactor voor kindermishandeling en jeugdcriminaliteit. Armoede zorgt ook voor een extra risico op stress, sociaal isolement en depressie. Meer informatie over armoede en schulden? Neem dan contact op met de gemeente of met leden van TLO’s ( Team Leefomgeving, er is er een in elke wijk)

Verisure Beveiliging: Onmiddelijke actie en melding aan de politie

ReactiesRelated Articles

Arnhemse Academy schrijft boek over grootste Nederlandse gameontwikkelaar

Bij de Karel van Mander Academy uit Arnhem is deze week het boek Guerrilla Games – een kleine geschiedenis van de

Adviseur Şerifoğlu Amsterdam zoekt partner in Arnhem voor nieuwe vestiging

De bekende cafe en patisserie zaak uit Amsterdam, Şerifoğlu, onderzocht de mogelijkheden om een nieuwe en vijfde vestiging in Arnhem

Criminelen vinden slimme manier om geld te stelen van ondernemers

Criminelen bedenken steeds vaker nieuwe en handige manieren om geld te stelen van ondernemers. Ze zijn de crimepolitie altijd een