Nu al ruim 25.000 euro voor grond nieuwe Ayasofya moskee

Nu al ruim 25.000 euro voor grond nieuwe Ayasofya moskee

Het gaat nu al goed met de donaties voor de nieuwbouw moskee Ayasofya in Arnhem. Het bestuur van de moskee heeft al 25.000 euro aan donaties binnen. En dat in een paar dagen tijd. En dat is een succes, ondanks en in coronatijd. (foto: Moskee in Granada/Spanje)

Reserveringsovereenkomst met de gemeente is rond

Het moskeebestuur maakte bekend dat de reserveringsovereenkomst met de gemeente ondertekend was, en het lijkt er op dat na 20 jaar inspanning Arnhem ook een prachtige moskee met minaret zal krijgen. Islamitische Unie Ayasofya moskee is een sociaal-religieuze beweging die zich in Arnhem en omgeving richt op de integratie en emancipatie van moslims in de Nederlandse samenleving.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

€ 512.000 euro nodig voor 2200m2

Maar een nieuwe moskee zonder een stuk grond is natuurlijk niet mogelijk. De Ayasofya moskee heeft daarom een akkoord bereikt met de gemeente Arnhem voor het aankoop van 2200m2 aan grond de Westervoortsedijk in Arnhem. In totaal is er € 512.000 euro nodig, vandaar ook de actie ‘Actie voor de nieuwe moskee – Doneer € 233,- voor 1m2.

De donaties gaan tegenwoordig online veel sneller en makkelijker omdat echt iedereen bijna alles online doet. Omdat het ook om een ANBI erkende instelling gaat mag je van de Belastingdienst donaties ook aftrekken van de aangifte inkomstenbelasting.

Historie Ayasofya moskee en activiteiten

Islamitische Unie Ayasofya bestaat al sinds 1985 en telt op het moment meer dan 250 actieve leden. Naast actieve leden is er ook een groot bereik om en nabij Arnhem waarbij bezoekers deelnemen aan allerlei activiteiten.

Betaalbare en veilige alarmsysteem voor uw woning

Behalve het gebed (misschien maar 1,5% van alle activiteiten) in een moskee, organiseert de Ayasofya moskee forums, conferenties en seminairs voor geïnteresseerd over allerlei lokale en landelijke onderwerpen. Er worden herdenkingsdagen georganiseerd op speciale avonden voor persoonlijkheden die veel betekent hebben voor de mensheid. Er zijn ook allerlei soorten huisgesprekken of sportactiviteiten voor de leden. En er zijn uitstapjes, naar historische en schitterende oorden op de aardbol om de algemene ontwikkeling van leden te vergroten.

ReactiesRelated Articles

Je moet ballen hebben om van deze waterglijbaan af te gaan

Hoe oud je ook bent, een glijbaan blijft leuk. Maar durf je wel in alle waterglijbanen te stappen? Een glijbaan

VIDEO Vrouw raakt zwaargewond op Nelson Mandelabrug in Arnhem

Afgelopen nacht is een vrouw zwaargewond geraakt op de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Reacties

Helft Nederlandse mannen heeft 4 tot 6 paar schoenen

Bijna de helft van de mannen hebben in Nederland 4 tot 6 schoenen in de kast staan. Dat concludeert Only