Nu al ruim 25.000 euro voor grond nieuwe Ayasofya moskee

Nu al ruim 25.000 euro voor grond nieuwe Ayasofya moskee

Het gaat nu al goed met de donaties voor de nieuwbouw moskee Ayasofya in Arnhem. Het bestuur van de moskee heeft al 25.000 euro aan donaties binnen. En dat in een paar dagen tijd. En dat is een succes, ondanks en in coronatijd. (foto: Moskee in Granada/Spanje)

Reserveringsovereenkomst met de gemeente is rond

Het moskeebestuur maakte bekend dat de reserveringsovereenkomst met de gemeente ondertekend was, en het lijkt er op dat na 20 jaar inspanning Arnhem ook een prachtige moskee met minaret zal krijgen. Islamitische Unie Ayasofya moskee is een sociaal-religieuze beweging die zich in Arnhem en omgeving richt op de integratie en emancipatie van moslims in de Nederlandse samenleving.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

€ 512.000 euro nodig voor 2200m2

Maar een nieuwe moskee zonder een stuk grond is natuurlijk niet mogelijk. De Ayasofya moskee heeft daarom een akkoord bereikt met de gemeente Arnhem voor het aankoop van 2200m2 aan grond de Westervoortsedijk in Arnhem. In totaal is er € 512.000 euro nodig, vandaar ook de actie ‘Actie voor de nieuwe moskee – Doneer € 233,- voor 1m2.

De donaties gaan tegenwoordig online veel sneller en makkelijker omdat echt iedereen bijna alles online doet. Omdat het ook om een ANBI erkende instelling gaat mag je van de Belastingdienst donaties ook aftrekken van de aangifte inkomstenbelasting.

Historie Ayasofya moskee en activiteiten

Islamitische Unie Ayasofya bestaat al sinds 1985 en telt op het moment meer dan 250 actieve leden. Naast actieve leden is er ook een groot bereik om en nabij Arnhem waarbij bezoekers deelnemen aan allerlei activiteiten.

Betaalbare en veilige alarmsysteem voor uw woning

Behalve het gebed (misschien maar 1,5% van alle activiteiten) in een moskee, organiseert de Ayasofya moskee forums, conferenties en seminairs voor geïnteresseerd over allerlei lokale en landelijke onderwerpen. Er worden herdenkingsdagen georganiseerd op speciale avonden voor persoonlijkheden die veel betekent hebben voor de mensheid. Er zijn ook allerlei soorten huisgesprekken of sportactiviteiten voor de leden. En er zijn uitstapjes, naar historische en schitterende oorden op de aardbol om de algemene ontwikkeling van leden te vergroten.Related Articles

Als Arnhem JA stemt tijdens referendum blijft 99% gebied beschikbaar voor natuur en cultuur

Het referendum van 30 november komt steeds dichterbij. De inwoners van de stad moeten een keuze maken tijdens het referendum

Chico’s Place komt met unieke werkkleding

De bekende Arnhemse broodjeszaak en grillhuis Chico’s Place heeft sindskort unieke werkkleding voor de medewerkers en Chico zelf.

Willemeen zet haar deuren wagenwijd open voor makers

Het is een raar jaar en ondanks dat het einde in zicht is, zal het binnen de culturele sector (en

Geverifieerd door MonsterInsights