Zware straffen voor aanmaakblokjes ‘bende’ voor brandstichting in Arnhem

Zware straffen voor aanmaakblokjes ‘bende’ voor brandstichting in Arnhem

De rechtbank veroordeelt een man van 39 jaar tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor 2 brandstichtingen en een poging tot brandstichting in Arnhem. Zijn partner in crime, een 43-jarige vrouw, ook uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. De dame in kwestie was ook betrokken bij 2 andere brandstichtingen. Hieronder leest u meer. (foto: Rechtbank Arnhem)

Einde aan maatschappelijk onrust in Arnhem

Hiermee komt een einde aan maatschappelijk onrust in Arnhem vanwege de heftige branden waar de inwoners mee te maken hadden. Sinds de arrestatie van de twee verdachten zijn er nagenoeg geen of nauwelijks brandstichtingen in Arnhem. Diverse bronnen maken melding dat de twee verdachten vaak gebruik maakten van aanmaakblokjes bij de brandstichtingen. Of dit ook bij elke brandstichting het geval was, is niet vast te leggen.

Diverse brandstichtingen door man en vrouw

De 39-jarige man stichtte brand aan een auto en een bestelbus in de nacht van 10 op 11 april 2020. De brand aan de bestelbus sloeg vervolgens over naar de voordeur van een woning aan de Kapelstraat. Op 20 april 2020 maakte hij zich ook schuldig aan een poging tot brandstichting van een andere auto in Arnhem.

Vrouw was niet minder actief met brandstichtingen

De vrouw was niet minder actief dan de man. Op 20 februari 2019 stichtte de vrouw een brand aan een bankstel onder een tunneltje. Als gevolg moesten toen alle woningen geƫvacueerd worden omdat het plafond van dit tunneltje ook vlam vatte. Een jaar later stak de dame een schutting in brand in Arnhem. De 43-jarige vrouw is vrijgesproken van brandstichting aan een bromfiets in oktober 2018.

WhatsApp gesprekken ging niet over vurige seks

De rechter was niet onder de indruk van de verdachten en hun verklaringen. De rechtbank hield rekening met het feit dat het hier ging om ernstige zware strafbare feiten. De man en vrouw verklaarden dat de WhatsApp gesprekken gingen over hun vurige seksuele contact en niet de brandstichtingen. De rechter ging hier niet in mee. Dat beiden anders gestraft werden heeft te maken met het aantal brandstichtingen en de ernst van deze misdrijven,.

Eigenaar bestelbus krijgt schadevergoeding van 6.100 euro

In een verklaring van slachtoffers, tijdens de zitting, bleek dat enkelen nog steeds veel last hebben van de brandstichtingen. Tot op de dag van vandaag heeft dit grote invloed gehad op hun psychische welzijn. De slachtoffers moeten ook schadevergoeding betalen aan de eigenaar van een Porsche (1100 euro), 500 euro aan de de bewoners van het huis met de brandende voordeur. De eigenaar van de bestelbus krijgt een schadevergoeding van 6.100 euro.

Advocaat arbeidsrecht| ondernemingsrecht | vreemdelingenrecht

ReactiesRelated Articles

Veel lachgas en erectiepillen tijdens grote Arnhemse politiecontrole

Het Arnhemse interventieteam heeft de eerste grote controle op bedrijventerrein ’t Broek (achter Presikhaaf) gehouden en dat leverde meteen tonnen

Voorkom hoge boetes Trajectcontrole Pleijroute staat weer aan

In beide richtlijnen op de N325 tussen het Nijmeegseplein en het Velperbroekcircuit staat voortaan 24 uur lang de trajectcontrole aan.

Drugsdealer in Duiven vergeet voor 19 miljoen euro aan heroine in vrachtwagen

De politie heeft maandag een vrachtwagen ‘gevonden’ met een daarin een lading van 490 kilo aan heroine. De vrachtwagen stond