Arrestatieteam pakt drugscrimineel op na meldingen uit de wijk

Arrestatieteam pakt drugscrimineel op na meldingen uit de wijk

Burgemeester Marcouch kent geen genade als het om drugscriminelen gaat in Arnhem. De crimefighter heeft eergisteren ook het drugspand aan de Nieuwe Aanleg in de wijk Geitenkamp gesloten. (foto: Pixabay

Drugspand gesloten na flitsbezoek arrestatieteam

De sluiting van het pand kwam na een flitsbezoek van het arrestatieteam van de politie. In de woning trof de politie drugs en een vuurwapen aan. Ook werd een bewoner aangehouden door de politie. Om hoeveel drugs het ging, en wat de rol van de bewoner was is geen informatie afgegeven door de politie. Mogelijk gaat het om een lokale tussenhandelaar.

Drugspanden zijn levensgevaarlijk voor onze kinderen

In een persverklaring zegt burgemeester Ahmed Marcouch het volgende: ‘Criminelen met drugsactiviteiten vanuit de woonwijk zijn voor onze kinderen een levensgevaarlijk voorbeeld en houden goedwillende buren en buurtbewoners in hun greep. Deze sluiting begon met meldingen van bewoners. Met wat zij zien kan de politie trefzeker optreden, in nauw contact met het OM, de gemeente en een kring aan diensten. Zo kunnen wij de wijk helpen de norm te herstellen en in Arnhem de ondermijnende drugscriminaliteit en hun toeleveranciers terugdringen.’ 

Drugspand in Geitenkamp blijft drie maanden gesloten

Het drugspand in de wijk Geitenkamp blijft hierdoor drie maanden gesloten. Nog geen 48 uur geleden sloot de burgemeester ook al een pand aan de Spechtstraat in Arnhem. Of de twee drugspanden in de Arnhemse wijk een relatie hadden met elkaar is niet bekend. Mogelijk wordt dat nog onderzocht door de politie.

Arnhem is bezig met een offensief tegen georganiseerde criminaliteit. De gemeente sluit panden waar drugs wordt gebruikt, gemaakt of verhandeld. In heel Arnhem is er nu meer aandacht voor dit offensief, waarbij de gemeente samen met de politie, handhaving, belastingdienst en woningbouwcorporaties samenwerkt om deze criminaliteit de voet dwars te zetten.

Marcouch roept Arnhemmers ook om op te letten omdat de de hulp van Arnhemmers onmisbaar is voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. ‘Vandaar het beroep op u om contact op te nemen met de politie als u iets weet of ziet. Dat kan via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000’, aldus burgemeester Marcouch.

Advocaat in de buurt | Advocaat zoeken | Arnhem


Related Articles

Raadslid Ria de Vries test toegankelijkheid Arnhemse horeca 

Sinds kort kan heel Nederland weer massaal genieten van de horeca. Helaas kunnen niet alle Arnhemmers hiervan meegenieten, want lang nog niet alle cafés en

Rivaliserende Arnhemse groepen nemen maatregelen na schietpartij

Het schietincident van afgelopen dinsdag blijkt een gevecht te zijn tussen twee rivaliserende Arnhemse groepen. De onrust begon in de

Ozzy ‘TankNation’ gespot tijdens vrijdaggebed in Arnhem

Het vrijdaggebed voor de moslims heeft ook een sociale functie. Vanwege de verplichting om het gebed gezamenlijk uit te voeren

Geverifieerd door MonsterInsights