Muurschildering Museum of van Arno Arts in Klarendal?

Muurschildering Museum of van Arno Arts in Klarendal?

Vanwege het 100-jarig bestaan en de lange sluiting biedt Museum Arnhem alle Arnhemse wijken een cadeautje aan. Dit gebeurt in de vorm van een muurschildering van een werk dat straks in het museum komt te hangen vanaf de opening. Het idee is om zo het museum en de stad met elkaar te verbinden. In elke wijk wordt een geschikte locatie gezocht en vervolgens wordt er gekeken wat bij deze wijk en locatie past. Hieruit komen vervolgens 4 opties naar voren waaruit de wijk, via een enquête, een optie mag kiezen. (foto: gemeenteraad Arnhem)

Vragen over uw zorgverzekering?

Muurschildering Arno Arts of toch niet?

De afgelopen periode heeft het proces om een muurschildering te kiezen ook plaats gevonden in Klarendal. Hierbij is in de wijk een gesprek op gang gekomen over het gekozen kunstwerk. Veel bewoners zouden liever een werk zien van Arno Arts, die lang zijn atelier heeft gehad in Klarendal.

Geen financiële bijdrage voor museum

Vanuit het museum hebben wij begrepen dat een werk van Arno Arts niet past binnen het project. Er komt namelijk geen Arno Arts te hangen in het museum. Dit betekent dat een tweede muurschildering aangebracht moet worden om dit buurtinitiatief ruimte te geven in Klarendal. Het museum heeft aangeboden het initiatief met kennis te willen ondersteunen, maar daar geen financiële bijdrage aan te leveren.

De PvdA heeft daarom vragen hierover gesteld aan het stadsbestuur in Arnhem.

advocaat arnhem advocaat amsterdam


Related Articles

Güven Supermarkt opent binnenkort haar deuren in Full Service Center Presikhaaf! 

Arnhem, 13 november 2023 | De bewoners van Presikhaaf kunnen binnenkort genieten van een smaakvolle toevoeging aan hun dagelijkse boodschappenroutine,

Zeer emotioneel bericht van de politie

Volgens veel mensen zijn politiemensen vaak alleen maar heel hard kan zijn en geen inlevingsvermogen heeft.

Twee gestolen auto’s gevonden in autobedrijf Zevenaar

Enkele dagen geleden kreeg de Politie in Zevenaar een melding van een autobedrijf uit Zevenaar om langs te komen.

Geverifieerd door MonsterInsights