Paaslunch bij Vitesse voor mantelzorgers van mensen met dementie 

Paaslunch bij Vitesse voor mantelzorgers van mensen met dementie 

700 mantelzorgers van mensen met dementie worden de komende weken getrakteerd op een paaslunch in voetbalstadions van diverse voetbalclubs. Het KPN Mooiste Contact Fonds nodigt hen in samenwerking met Alzheimer Nederland uit voor een onvergetelijke lunch waarbij zij een middag uit zijn en in contact komen met andere mantelzorgers. Dat is nodig want mantelzorgers van mensen met dementie zijn bijna twee keer zo vaak eenzaam in vergelijking met de doorsnee Nederlander. De lunches worden mogelijk gemaakt door 650 KPN-collega’s die zich als vrijwilliger inzetten en als tafelgenoot aanschuiven voor een praatje. Op dinsdag 5 april ontvangt het KPN Mooiste Contact Fonds samen met Vitesse clubicoon Edward Sturing 50 mantelzorgers in de GelreDome.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Nederland kent 5 miljoen mantelzorgers en maar liefst 800.000 daarvan nemen de zorg op zich van mensen met dementie. De meeste mantelzorgers voelen zich zwaar belast. Ze zorgen gemiddeld 40 uur per week voor hun naaste, vergelijkbaar met een fulltime baan. “De taak van mantelzorger is zwaar. Je kiest er niet voor, je bent er ook niet voor opgeleid en je bent bijna nooit vrij van zorgen”, zegt Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. “Maar mantelzorgers zijn onmisbaar voor mensen met dementie. Als overbelaste mantelzorgers uitvallen staan mensen met dementie in de kou. We moeten goed voor onze mantelzorgers zorgen en juist deze groep niet vergeten. Daarom ben ik zo blij met dit initiatief! De paaslunches zorgen voor ontspanning, sociale contacten en verbinding.”

Het KPN Mooiste Contact Fonds zet zich al vijftien jaar in voor de strijd tegen eenzaamheid. Het fonds maakt het samen met maatschappelijke organisaties en projecten mogelijk om het gevoel van eenzaamheid te verminderen bij kwetsbare groepen zodat zij niet in een sociaal isolement belanden. Mark Versteegen, directeur van het KPN Mooiste Contact Fonds, licht toe: “Mantelzorgers van mensen met dementie zijn bijna twee keer zo vaak eenzaam in vergelijking met de doorsnee Nederlander omdat ze door de zorg voor hun partner, gebonden zijn aan thuis. Het KPN Mooiste Contact Fonds organiseert in de aankomende weken door het hele land paaslunches en we nodigen deze mantelzorgers uit om samen met ons een heerlijke middag te hebben waarbij zij in verbinding worden gebracht met andere mantelzorgers. Een uitje waarbij zij even helemaal in het middelpunt staan.”

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwsin de buurt arnhemnieuws arnhem

Related Articles

Falcon Rijschool opent nieuwe vestiging in Nijmegen

De bekende rijschool uit Arnhem, Falcon Rijschool, opent zeer binnenkort ook een vestiging in Nijmegen. Een woordvoerder van het bedrijf

Restaurant Blauwe Hoek in Arnhem beschoten met zware wapens

Restaurant De Blauwe Hoek in Arnhem is vannacht beschoten door onbekenden.(Foto: Google Streetview) Rond middernacht is de zaak aan de

Waarom De Gastronoom beter scoort dan Ortam in Rotterdam?

De food redactie van HaberArnhem.nl heeft de grill gerechten van De Gastronoom aan de middachtensingel in Arnhem en restaurant Ortam