Heerlijk eten bij Wereldrestaurant Atlantis, maar is het halal?

Heerlijk eten bij Wereldrestaurant Atlantis, maar is het halal?

De reviews zijn prima en ook de bezoekers zijn over het algemeen tevreden over een bezoek aan wereldrestaurant Atlantis in de Arnhemse wijk Elderveld. Het bedrijf scoort een 4,2 van de 5,0 aan reviews via Google. Maar toch zijn er enkele aandachtspunten voor met name consumenten die ook halal willen eten. Daarom stuurden wij onlangs een undercover foodredacteur voor een controle ter plekke. (foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay)

Wereldrestaurant Atlantis heeft bijna aan alles gedacht

Het bedrijf heeft overal aan gedacht om het voor de consument zo makkelijk mogelijk te maken. Zo hanteren ze bij wereldrestaurant Atlantis diverse prijzen aan voor diverse doelgroepen, zodat men onbeperkt kan eten en genieten van de gerechten (all you can eat). Ook is er nagedacht aan mensen die extra korting willen omdat ze een maagverkleining hebben gehad. De halal-eter wordt hier wel links gelaten omdat niet alles halal schijnt te zijn.

Wereldrestaurant Atlantis halal of deels halal?

Volgens de medewerkers, die wel Nederlands kunnen spreken en begrijpen, is al het kip en lamsvlees halal. Of dat ook echt zo kunnen we nergens traceren. Ook op de website, waar echt alles staat, is er geen vermelding met betrekking tot halal vlees of een certificaat van het bedrijf waar het wordt ingekocht. Het bedrijf met meerdere vestigingen in Nederland publiceert hier niets over op de website. Mogelijk dat dit dus gaat veranderen binnenkort.

Van mavo leerling tot advocaat

Nog een minpunt is dat voor al het vlees dezelfde bakplaat wordt gebruikt. Hoe halal het dan is, kunt u zich dan wel afvragen als lezer. De kok in kwestie reageert natuurlijk wel met ‘Ja, Ja’ op alle vragen, maar dat is te makkelijk. De meeste halal eters gaan namelijk niet eten als het vlees dat niet halal is op dezelfde bakplaat ligt te bakken. Dus ga je automatisch over op vlees of alleen vegetarisch.

En dat schijnt ook niet helemaal te gaan zoals het hoort. Als je heerlijk wilt genieten van een wok maaltijd zonder vlees, bestaat er een kans dat daar gewoon wel vlees in zit. Los van het feit of het wel of niet halal is. een voorbeeld om het beter te begrijpen: ,Als klant 1 wok wilt eten met vlees, en klant 2 alleen vis wilt eten met wat groente, dan gebruiken ze dezelfde wokpan voor beide maaltijden. Terwijl dat simpel op te lossen is door een extra pan op te hangen en alleen te gebruiken voor vegetarische wok.

Opvallend is dat veel medewerkers amper Nederlands spreken. Dit zie je ook terug in de online reacties. Of je dit Wereldrestaurant Atlantis kwalijk kunt nemen is maar de vraag, omdat alle bedrijven te kampen hebben met een tekort aan personeel.

Wordt vervolgd…..Related Articles

DENK-raadslid zet PVV en SP op zijn plaats in Arnhem

Woensdagavond was er in de Arnhemse gemeenteraad een debat over het Turks Festival dat vrijdagavond gaat beginnen. Het festival dat

Batavierenweg twee dagen dicht vanwege nieuwe asfalt

Van vrijdag 22 april 2o.00 tot en met zondag 24 april 18:00 is een deel van de Batavierenweg afgesloten, volgens

Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

De twee jongens die er van worden verdacht een fatale brand te hebben veroorzaakt in Arnhem krijgen een taakstraf als

Geverifieerd door MonsterInsights