Deze vriendinnen hebben een week lang geholpen in Turkije

Deze vriendinnen hebben een week lang geholpen in Turkije

Vrijdagochtend een week geleden zijn de Arnhemse vriendinnen Aleyna, Tugce en Melek met een groep van 150 hulpverleners met vlucht CD555 van Corendon Airlines naar Gaziantep gevlogen. De dames zijn actief in de verpleging en zouden ondersteunen in Adiyaman, een van de door de aardbeving zwaar getroffen gebieden.

Het was de derde poging nadat de eerste twee pogingen van de oorspronkelijke initiatiefnemers Gazi Kaya en Mikail Ünal niet was gelukt. De laatste poging slaagde onder de coördinerende leiding van Telli Koycu (zij heeft het idee van de genoemde namen gerealiseerd en was contactpersoon van de dames), die de reis tot in details had geregeld. Van toestemming via het Turkse consulaat in Amsterdam en AFAD tot aan dagelijks contact met de hulpverleners is Telli Koycu al die tijd in nauw contact met de groep geweest.

Ismet Ozkara van Ozkara Advocaten (Ads)

AFAD verdeelde de groepen over Kahramanmaraş en Adıyaman. Een groep van 72 hulpverleners bestaande uit artsen, verpleegkundigen, medische studenten, psycholoog, onderwijskundige, bouwvakkers enz werd op aanwijzing van AFAD met 4 bussen naar Adıyaman gebracht.

De groep van medici in Adıyaman bestaande uit zorgverleners van verschillende disciplines en achtergronden kwamen allen uit Nederland hadden een ding gemeen; met intrinsieke motivatie zorg verlenen aan de slachtoffers van deze grote ramp.

Zonder hulp van Mustafa Tanrıverdi, Hanzade Transport en uiteraard Corendon Airlines was deze reis niet mogelijk geweest.

De impact van de aardbeving was zo groot dat ook vanuit Nederland veel hulp vertrok naar de slachtoffers. Het gaat tenslotte om een gebied dat vergelijkbaar is van Amsterdam tot aan Parijs. De kans is groot dat de dames, die ook gewoon Turks spreken, binnenkort weer naar Turkije zullen gaan om in de wederopbouw wat te betekenen.



Related Articles

Drukte tijdens benefietontbijt van Omer Usta

Mustafa Koyuncu – Arnhem Zondag 9 februari was er een benefietontbijt georganiseerd voor de 12-jarige Ömer Usta uit Arnhem. Om

Let op: Het gaat weer sneeuwen in Arnhem en omgeving

Het gaat de komende dagen weer kouder worden in Arnhem en omgeving. Volgens het KNMI is er dinsdagavond en -nacht

Vreemde autobrand in Klarendal gelukkig op tijd ontdekt

Afgelopen avond was het weer raak in Arnhem, toen een auto op een vreemde manier in brand vloog in de

Geverifieerd door MonsterInsights