Deze vriendinnen hebben een week lang geholpen in Turkije

Deze vriendinnen hebben een week lang geholpen in Turkije

Vrijdagochtend een week geleden zijn de Arnhemse vriendinnen Aleyna, Tugce en Melek met een groep van 150 hulpverleners met vlucht CD555 van Corendon Airlines naar Gaziantep gevlogen. De dames zijn actief in de verpleging en zouden ondersteunen in Adiyaman, een van de door de aardbeving zwaar getroffen gebieden.

Het was de derde poging nadat de eerste twee pogingen van de oorspronkelijke initiatiefnemers Gazi Kaya en Mikail Ünal niet was gelukt. De laatste poging slaagde onder de coördinerende leiding van Telli Koycu (zij heeft het idee van de genoemde namen gerealiseerd en was contactpersoon van de dames), die de reis tot in details had geregeld. Van toestemming via het Turkse consulaat in Amsterdam en AFAD tot aan dagelijks contact met de hulpverleners is Telli Koycu al die tijd in nauw contact met de groep geweest.

Ismet Ozkara van Ozkara Advocaten (Ads)

AFAD verdeelde de groepen over Kahramanmaraş en Adıyaman. Een groep van 72 hulpverleners bestaande uit artsen, verpleegkundigen, medische studenten, psycholoog, onderwijskundige, bouwvakkers enz werd op aanwijzing van AFAD met 4 bussen naar Adıyaman gebracht.

De groep van medici in Adıyaman bestaande uit zorgverleners van verschillende disciplines en achtergronden kwamen allen uit Nederland hadden een ding gemeen; met intrinsieke motivatie zorg verlenen aan de slachtoffers van deze grote ramp.

Zonder hulp van Mustafa Tanrıverdi, Hanzade Transport en uiteraard Corendon Airlines was deze reis niet mogelijk geweest.

De impact van de aardbeving was zo groot dat ook vanuit Nederland veel hulp vertrok naar de slachtoffers. Het gaat tenslotte om een gebied dat vergelijkbaar is van Amsterdam tot aan Parijs. De kans is groot dat de dames, die ook gewoon Turks spreken, binnenkort weer naar Turkije zullen gaan om in de wederopbouw wat te betekenen.Related Articles

Ondernemer uit Arnhem doet wel een heel bijzonder huwelijksaanzoek

Als je op zoek bent naar een origineel idee voor een huwelijksaanzoek dan ben je bij rijschool MikDrive op het

Het dak van het centraal station in Arnhem is ge…

Het dak van het centraal station in Arnhem is genomineerd voor ‘Beste dak van 2015’. De Nico Hendriks Award is

Arnhemmer Deniz (15) begint kledingmerk Kroontje

Arnhemmer Hanifi Deniz is zijn eigen kleding en mode merk ‘Kroontje’ begonnen. Kroontje lijkt nu al een succes omdat er

Geverifieerd door MonsterInsights