21-jarige Arnhemmer opgepakt voor verkopen valse zorgdiploma’s

21-jarige Arnhemmer opgepakt voor verkopen valse zorgdiploma’s

Wie dacht dat je safe zou zijn via Telegram, mag nu gaan hopen dat de politie jou ook niet zoekt. Een 21-jarige Arnhemmer en zijn compagnon zijn onlangs opgepakt voor het aanbieden van valse diploma’s via Telegram.

Het Telegramaccount van de twee mannen is inmiddels overgenomen door de politie. Alle gebruikers in 30 groepen hebben een bericht ontvangen van de politie dat handel in valse geschriften strafbaar is en je daar jaren voor vast kunt zitten. Intensief digitaal onderzoek leidde naar de identiteit van de verdachte die de username ‘Willem van der Linden’ gebruikte. Onder deze username werden valse documenten te koop aangeboden, zoals een rijbewijs, vaarbewijs en/of valse (zorg)diploma’s. De diploma’s zouden – volgens de verkoper – inclusief registratie bij de DUO zijn.

Advocaat in de buurt van Arnhem

Woordvoerder DUO: “De echtheid is eenvoudig te controleren via Mijn Diploma’s in de eigen Mijn DUO omgeving. Daar kun je het diploma ook downloaden, voorzien van een certificaat dat het document echt is en door DUO is uitgegeven. Een digitaal uittreksel is alleen digitaal te gebruiken; printen of bewerken maakt het ongeldig. Zo voorkomen we samen dat er valse diploma’s in omloop komen.”

In Arnhem was er ook een Zorgkantoor waar medewerkers massaal zorg verleenden terwijl ze niet over de juiste diploma’s beschikten. De sociale recherche heeft alle zorgexperts die met dat bedrijf werkten een voor een opgeroepen voor een verhoor. Bijna alle medewerkers hadden een diploma, terwijl ze tijdens hun sollicitatie verklaarden (op papier) dat ze nog geen afgeronde zorgopleiding hadden. De papieren werden zo aangepast dat de medewerkers direct ingehuurd konden worden door de zorginstelling.

De Arnhemmer en zijn compagnon uit Nijmegen zitten nu vast tot nader order. Behalve de leeftijd verder niets bekend gemaakt over de twee verdachten uit Arnhem en Nijmegen.

Kortingscode bij terrasstoelen: TERRAS2023

Ondermijning door georganiseerde criminaliteit is een complex vraagstuk. Criminaliteit wordt steeds complexer en sterker georganiseerd. Het is daarom belangrijk dat de politie samenwerkt met ketenpartners, om zo de krachten te bundelen en georganiseerde criminaliteit effectief aan te pakken. In dit onderzoek – 21CampNou – heeft de politie samengewerkt met ketenpartners, zoals de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en DUO.

ReactiesRelated Articles

BMV Makelaars: Hoogste aantal woningen verkocht in vier jaar

ARNHEM – De verkoopdynamiek bereikt in de gemeente Arnhem een hoogtepunt. In het vierde kwartaal van 2020 zijn de meeste

Inschrijving Ome Joop’s Tour 2022 geopend

Ook dit jaar vindt deze zomer weer Ome Joops Tour plaats. De inschrijving voor deArnhemse wielerronde voor kinderen is nu

Gastronoom Futsal wint ook van Jonge Kracht in Beker

Nu de selectie completer is en veel spelers weer beschikbaar zijn draait De Gastronoom Futsal op volle toeren. Ali Deniz