Gratis compost tijdens compostmaand voor alle Arnhemmers

Gratis compost tijdens compostmaand voor alle Arnhemmers

Van 11 maart t/m 1 april deelt de gemeente Arnhem gratis compostzakken uit. De gemeente wil met deze actie Arnhemmers bedanken voor het scheiden van het Groente-, Fruit- en Tuin (GFT) -afval.

De compost is afkomstig van  Arnhems GFT-afval. De gemeente deelt tijdens de actieperiode kostenloos 20 liter zakken compost uit. ‘Schillen van appels worden door compostering omgezet in vruchtbare energie voor in de tuin. In Arnhem wordt GFT-afval door inwoners prima gescheiden. Arnhemmers plukken daar nu de vruchten van’; aldus wethouder Ine van Burgsteden.




Actiemaand
Tijdens de actiemaand  zijn de compostzakken verkrijgbaar bij het afvalbrengstation aan de Beijerinckweg 9a in Arnhem-Noord en het afvalbrengstation aan De Overmaat 17 in Arnhem-Zuid. Elk huishouden kan, op vertoon van de afvalpas, een zak meenemen. De actie geldt zolang de voorraad strekt: op is op.

Een speciale afvalkaravaan doet grote winkelcentra verspreid over Arnhem aan. Bij deze mobiele stand gaan afvalcoaches het gesprek aan met inwoners over  GFT-afval, afvalscheiding en Omgekeerd Inzamelen en krijgen inwoners ook gratis compost aangeboden.

Meer info: Arnhem.nl





Tags assigned to this article:
compost arnhemgemeentegratis compost

Related Articles

Elsweide-trainer blij met indrukwekkende transfers

Elsweide trainer Harun Köprülü geniet van zijn kampioenschap met het eerste elftal dat is gepromoveerd naar de vierde klasse. In

BEELDEN Veel bekenden tijdens extreem drukke jaarmarkt in Arnhem

De jaarmarkt in Arnhem is weer zoals oud heel druk. De markt dat ooit in 1982 is opgericht heeft bijna

Man steelt kant-en-klare grasmat bij Arnhemse ondernemer

Een nog onbekende man, die wel op camerabeelden staat, heeft onlangs een stuk kunstgras gestolen van Wereld Laminaat & meubelen

Geverifieerd door MonsterInsights