Gratis compost tijdens compostmaand voor alle Arnhemmers

Gratis compost tijdens compostmaand voor alle Arnhemmers

Van 11 maart t/m 1 april deelt de gemeente Arnhem gratis compostzakken uit. De gemeente wil met deze actie Arnhemmers bedanken voor het scheiden van het Groente-, Fruit- en Tuin (GFT) -afval.

De compost is afkomstig van  Arnhems GFT-afval. De gemeente deelt tijdens de actieperiode kostenloos 20 liter zakken compost uit. ‘Schillen van appels worden door compostering omgezet in vruchtbare energie voor in de tuin. In Arnhem wordt GFT-afval door inwoners prima gescheiden. Arnhemmers plukken daar nu de vruchten van’; aldus wethouder Ine van Burgsteden.
Actiemaand
Tijdens de actiemaand  zijn de compostzakken verkrijgbaar bij het afvalbrengstation aan de Beijerinckweg 9a in Arnhem-Noord en het afvalbrengstation aan De Overmaat 17 in Arnhem-Zuid. Elk huishouden kan, op vertoon van de afvalpas, een zak meenemen. De actie geldt zolang de voorraad strekt: op is op.

Een speciale afvalkaravaan doet grote winkelcentra verspreid over Arnhem aan. Bij deze mobiele stand gaan afvalcoaches het gesprek aan met inwoners over  GFT-afval, afvalscheiding en Omgekeerd Inzamelen en krijgen inwoners ook gratis compost aangeboden.

Meer info: Arnhem.nl
Reacties


Tags assigned to this article:
compost arnhemgemeentegratis compost

Related Articles

Politie Arnhem-Noord pakt inbrekers op dankzij oplettende buurtbewoners

Op maandag 9 november zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt door oplettende buurtbewoners. Kort daarvoor zagen ze twee onbekende mannen

Nieuwe voorzitter voor Arnhemse Turkiyem moskee

De Turkiyem moskee zal volgens bronnen uit Denhaag en Arnhem binnenkort verkiezingen houden en een nieuwe bestuur kiezen. De leden

Hommelseweg gezelliger dankzij Divan Bakkerij

De Hommelseweg is weer een stuk gezelliger geworden na de opening van Divan Bakkerij. Reacties