Duizenden hand in hand in Arnhem na vermeende mishandeling homostel

Duizenden hand in hand in Arnhem na vermeende mishandeling homostel

In Arnhem op het Gele Rijdersplein was het zaterdagmiddag bomvol tijdens de betoging tegen geweld tegen homo’s. De betoging werd georganiseerd na de ‘mishandeling’ van een homostel vorig weekend op de Nelson Mandelabrug. 




2000 betogers tegen homogeweld
Verschillende bronnen maken melding van 2000 betogers die aanwezig waren en hun steun betuigden aan de organisatie en een signaal afgeven tegen geweld tegen homo’s. Of het daadwerkelijk om een mishandeling gaat moet overigens nog uitgezocht worden. De minderjarige kinderen verklaarden eerder al dat ze als eerste werden geslagen door een van de mannen, waarna zij ook hebben geslagen.




Toespraak door slachtoffers
De twee slachtoffers van de vermeende mishandeling en de burgemeester spraken ook het publiek toe. Waarnemend burgemeester Boele Staal citeerde Nelson Mandela nog door te verklaren dat niemand wordt geboren om te horen. Verder waren er veel bekende Arnhemmers en vertegenwoordigers van lokale politiek partijen uit Arnhem waren aanwezig bij de betoging. Het gemeentebestuur heeft ook een delegatie gestuurd om steun te betuigen aan de manifestatie dat officieel tot 19.00 uur duurde.

 



Related Articles

Schildersbedrijf Van Asselt in Dieren op zoek naar twee gestolen schaftwagens

In Dieren en omgeving is Van Asselt een bekend schildersbedrijf met de bekende groene kleur in zowel outfit als bedrijfswagens.

Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

De twee jongens die er van worden verdacht een fatale brand te hebben veroorzaakt in Arnhem krijgen een taakstraf als

‘Politie volgt Arnhemse horecagelegenheden vanwege illegale activiteiten’

De Arnhemse politie schijnt achter de schermen druk bezig te zijn met illegale activiteiten bij Arnhemse horecagelegenheden. Bronnen dichtbij de

Geverifieerd door MonsterInsights