Unieke prestatie: Dames Elsweide na drie seizoenen kampioen van Arnhem

Unieke prestatie: Dames Elsweide na drie seizoenen kampioen van Arnhem

De meiden Onder 17 van voetbalclub Elsweide hebben een prestatie geleverd waar je ‘U’ tegen moet zeggen. Na drie seizoenen voetballen werden de dames zaterdagmiddag kampioen in de tweede klasse met sterke tegenstanders zoals RKSV Driel, RKHVV 1, WVW 1 n Westervoort 2. Deze unieke prestatie is ook voor het eerst in Arnhem en omgeving. Nooit eerder werd een Turkse dameselftal kampioen in Arnhem.

Onmogelijke prestatie
De trainers Ilhan Gunes en Ahmet Ekmekci hebben het onmogelijke gepresteerd door met deze dames na drie seizoenen kampioen te worden. Drie jaar geleden hadden de meeste meiden bij deze Turkse club nog moeite om de bal rond te tikken. Buitenspel of ingooi waren vreemde begrippen voor deze dames. Hierdoor is deze prestatie ook anders dan anders. Het elftal kent ook veel moslimmeiden die ook tijdens het voetballen gewoon een hoofddoek dragen, wat er natuurlijk prima uit ziet.
Veel toeschouwers tijdens kampioenswedstrijd
Zaterdagmiddag waren er dan ook veel toeschouwers aanwezig in Presikhaaf om de wedstrijd van de dames te bekijken. Zo vaak komt het namelijk ook niet voor dat een elftal met alleen maar Turkse meiden kampioen wordt met voetballen.

Sterspelers bij dameselftal
Met een defensie onder leiding van Sabrina was het potdicht achterin. Susan en Zineb waren twee belangrijke middenvelders die voor overzicht en snelheid zorgden wanneer dat nodig was. En met een echte killer genaamd Neslihan had het elftal veel sterke spelers die in teamverband goed speelden.

Shirtsponsor Thuiszorg Mimoza was ook een belangrijke kracht voor de club om de dames te steunen in hun strijd om het kampioenschap. Wat de dames in het nieuwe seizoen gaan doen is niet bekend gemaakt. Of Mimoza Thuiszorg ook in het nieuwe seizoen sponsor zal zijn is niet bekend. Het succes van de dames zal meer bedrijven aantrekken om shirtsponsor te worden.
ReactiesRelated Articles

Bariş Dagaşan bezorgt Elsweide een punt

Bariş Dagaşan is een belangrijke speler voor de nieuwe trainer van Elsweide, Rasid Gunes. De middenvelder was zondag in zijn

Twee belangrijke jeugdspelers tekenen profcontract bij Vitesse

Jovi Munter en Boyd Lucassen hebben maandagochtend hun handtekening gezet onder een contract. In het nieuwe seizoen zullen beide spelers

Deze Turke spits (9) wordt door verschillende Nederlandse clubs gevolgd

Sevki Nohut (9), ‘The Killer uit Antep’ van Ulftse Boys doet het aardig als diepe spits bij de club uit