Unieke prestatie: Dames Elsweide na drie seizoenen kampioen van Arnhem

Unieke prestatie: Dames Elsweide na drie seizoenen kampioen van Arnhem

De meiden Onder 17 van voetbalclub Elsweide hebben een prestatie geleverd waar je ‘U’ tegen moet zeggen. Na drie seizoenen voetballen werden de dames zaterdagmiddag kampioen in de tweede klasse met sterke tegenstanders zoals RKSV Driel, RKHVV 1, WVW 1 n Westervoort 2. Deze unieke prestatie is ook voor het eerst in Arnhem en omgeving. Nooit eerder werd een Turkse dameselftal kampioen in Arnhem.

Onmogelijke prestatie
De trainers Ilhan Gunes en Ahmet Ekmekci hebben het onmogelijke gepresteerd door met deze dames na drie seizoenen kampioen te worden. Drie jaar geleden hadden de meeste meiden bij deze Turkse club nog moeite om de bal rond te tikken. Buitenspel of ingooi waren vreemde begrippen voor deze dames. Hierdoor is deze prestatie ook anders dan anders. Het elftal kent ook veel moslimmeiden die ook tijdens het voetballen gewoon een hoofddoek dragen, wat er natuurlijk prima uit ziet.
Veel toeschouwers tijdens kampioenswedstrijd
Zaterdagmiddag waren er dan ook veel toeschouwers aanwezig in Presikhaaf om de wedstrijd van de dames te bekijken. Zo vaak komt het namelijk ook niet voor dat een elftal met alleen maar Turkse meiden kampioen wordt met voetballen.

Sterspelers bij dameselftal
Met een defensie onder leiding van Sabrina was het potdicht achterin. Susan en Zineb waren twee belangrijke middenvelders die voor overzicht en snelheid zorgden wanneer dat nodig was. En met een echte killer genaamd Neslihan had het elftal veel sterke spelers die in teamverband goed speelden.

Shirtsponsor Thuiszorg Mimoza was ook een belangrijke kracht voor de club om de dames te steunen in hun strijd om het kampioenschap. Wat de dames in het nieuwe seizoen gaan doen is niet bekend gemaakt. Of Mimoza Thuiszorg ook in het nieuwe seizoen sponsor zal zijn is niet bekend. Het succes van de dames zal meer bedrijven aantrekken om shirtsponsor te worden.
ReactiesRelated Articles

4e elftal Elsweide neemt revanche en wint Turkse derby tegen Dierense boys

Het vierde elftal van Elsweide heeft de derby tegen Dierense Boys met 2-1 gewonnen. Niet lang geleden kwamen de teams

Imparator Boga wint ook bij concurrent Veluwezoom en is bijna kampioen

Het elftal van Mehmet Boga heeft zaterdag belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap in de vijfde klasse

Baris Dagasan weer goud waard voor Elsweide

Baris Dagasan was na weken weer inzetbaar bij Elsweide dat vandaag thuis moest spelen tegen Arnhemia. De wedstrijd einidigde in