Unieke prestatie: Dames Elsweide na drie seizoenen kampioen van Arnhem

Unieke prestatie: Dames Elsweide na drie seizoenen kampioen van Arnhem

De meiden Onder 17 van voetbalclub Elsweide hebben een prestatie geleverd waar je ‘U’ tegen moet zeggen. Na drie seizoenen voetballen werden de dames zaterdagmiddag kampioen in de tweede klasse met sterke tegenstanders zoals RKSV Driel, RKHVV 1, WVW 1 n Westervoort 2. Deze unieke prestatie is ook voor het eerst in Arnhem en omgeving. Nooit eerder werd een Turkse dameselftal kampioen in Arnhem.

Onmogelijke prestatie
De trainers Ilhan Gunes en Ahmet Ekmekci hebben het onmogelijke gepresteerd door met deze dames na drie seizoenen kampioen te worden. Drie jaar geleden hadden de meeste meiden bij deze Turkse club nog moeite om de bal rond te tikken. Buitenspel of ingooi waren vreemde begrippen voor deze dames. Hierdoor is deze prestatie ook anders dan anders. Het elftal kent ook veel moslimmeiden die ook tijdens het voetballen gewoon een hoofddoek dragen, wat er natuurlijk prima uit ziet.
Veel toeschouwers tijdens kampioenswedstrijd
Zaterdagmiddag waren er dan ook veel toeschouwers aanwezig in Presikhaaf om de wedstrijd van de dames te bekijken. Zo vaak komt het namelijk ook niet voor dat een elftal met alleen maar Turkse meiden kampioen wordt met voetballen.

Sterspelers bij dameselftal
Met een defensie onder leiding van Sabrina was het potdicht achterin. Susan en Zineb waren twee belangrijke middenvelders die voor overzicht en snelheid zorgden wanneer dat nodig was. En met een echte killer genaamd Neslihan had het elftal veel sterke spelers die in teamverband goed speelden.

Shirtsponsor Thuiszorg Mimoza was ook een belangrijke kracht voor de club om de dames te steunen in hun strijd om het kampioenschap. Wat de dames in het nieuwe seizoen gaan doen is niet bekend gemaakt. Of Mimoza Thuiszorg ook in het nieuwe seizoen sponsor zal zijn is niet bekend. Het succes van de dames zal meer bedrijven aantrekken om shirtsponsor te worden.
ReactiesRelated Articles

Ahmet Can matchwinner tegen Arnhemse Boys

Het derde elftal van AFC Arnhem heeft de kraker tegen het derde elftal van Arnhemse Boys gewonnen met 1-2. De

Van Turkse Çoban (herder) naar schaatskampioen

Menderes Eren was in de Turkse stad Erzurum werkzaam als Çoban (herder) voordat hij mee deed aan een schaatskampioenschap in Qatar.

Eindelijk een sport waar Turkije de beste is

De Turkse voleybal Eczacibasi Vitra is voor de tweede keer wereldkampioen geworden. De dames van Eczaibasi Vitra wonnen de ‘Champions