Leden PvdA in Arnhem kiezen Martien Louwers als lijsttrekker

Leden PvdA in Arnhem kiezen Martien Louwers als lijsttrekker

De leden van de PvdA in Arnhem hebben fractievoorzitter Martien Louwers gekozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Louwers kreeg 72,4% van de stemmen. Met een opkomst van 31,1% is de opkomstdrempel van 15% ruimschoots gehaald. Daarmee is de ledenraadpleging geldig. De overige kandidaat-lijsttrekkers Ria de Vries en Marilyn A-Kum kregen respectievelijk 14,2% en 13,4% procent van de stemmen.

Gekozen lijsttrekker Martien Louwers: “Ik ben héél blij met de steun van de leden voor het lijsttrekkerschap van de PvdA en ben bijzonder gemotiveerd om campagne te gaan voeren. Die campagne gaat over geld, werk en leven in goede gezondheid. Want het is oneerlijk verdeeld. Daar kan ik niet tegen. Ik wil mij vol energie inzetten voor een betere verdeling. Het kan beter. Het moet beter. De PvdA heeft de afgelopen jaren consequent haar linkse, sociale gezicht laten zien. Dat zetten we door. In de stad.”

Mark Lauriks, voorzitter van de PvdA in Arnhem: “Veel leden hebben hun stem uitgebracht en het resultaat is overtuigend. Martien kan met een duidelijk mandaat te kandidatenlijst van de PvdA aanvoeren. Ik wil alle drie de kandidaten bedanken voor hun moed, inzet voor de PvdA en hun enthousiaste campagnes. Met vertrouwen kijk ik dan ook uit naar de volgende campagne: die voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder leiding van Martien gaan we samen, met alle leden en kandidaten, een fantastisch resultaat neerzetten.”Alle leden kregen de kans via internet of per post een stem uit te brengen op hun favoriete kandidaat-lijsttrekker. De winnaar voert de lijst aan bij de gemeenteraadsverkiezingen. De drie kandidaten presenteerden zich voor de leden, gingen met elkaar in debat en namen filmpjes op met hun motivatie. Ook vond er een gezamenlijke fotoshoot plaats om het sportieve karakter van de verkiezing te onderstrepen.

De rest van de kandidatenlijst van de PvdA wordt in november bekendgemaakt.

Reacties


Tags assigned to this article:
mark lauriksmartien louwersPvdA Arnhem

Related Articles

Joop Ouburg stopt als voorzitter Groen Links

Joop Ouburg stopt na vijfeneenhalf jaar als voorzitter van de afdeling van Groen Links in Arnhem.  Reacties

GEEN MOP: ”Twee Turken, een Marokkaan en een Surinamer lopen de Tweede Kamer binnen”

”Twee Turken, een Marokkaan en een Surinamer lopen de Tweede Kamer binnen. Dit is geen mop! Reacties

Nieuwe coalitie D66, SP, CDA, ChristenUnie is rond

D66, SP, CDA en ChristenUnie hebben een akkoord bereikt over een nieuwe coalitie. (bron: gemeente Arnhem) Het bestaande coalitieakkoord “Met