Kantoren in Arnhem-Zuid worden massaal verbouwd naar wonen

Kantoren in Arnhem-Zuid worden massaal verbouwd naar wonen

ARNHEM – Deze week verschijnt de Transformatiescan 2017, het jaarlijkse onderzoek van Strijbosch Thunnissen Research naar de ontwikkelingen op het gebied van transformaties in Arnhem.

In 2017 wordt circa 30.000 m² getransformeerd naar nieuwe functies. Op basis van onderzoek en analyse van de projecten in voorbereiding verwacht Strijbosch Thunnissen Research dat in 2018 en 2019 zal worden aangevangen met nog eens circa 100.000 m² aan transformaties. Het betreft voornamelijk transformaties van kantoren naar diverse vormen van wonen; huur, koop en zorg. Met de huidige projecten in voorbereiding in het Centrum en onder andere de transformatie van het voormalig Postbank gebouw ter grootte van ruim 50.000 m² aan de Velperweg komt het het einde van de transformatiemogelijkheden in Arnhem-Noord langzaam in zicht.

Zoals voorspeld verschuift de focus van investeerders steeds meer richting Arnhem-Zuid, waar tot nog toe nauwelijks of niet werd getransformeerd. De eerste 3 gebouwen kantoorgebouwen nabij winkelcentrum Kronenburg worden momenteel verbouwd naar circa 130 appartementen. Hiernaast is er door partijen nog voor circa 15.000 m² aan lege kantoorgebouwen gekocht ten behoeve van transformatie naar wonen. De geplande transformaties zijn een zegen voor de kantorenmarkt in Arnhem-Zuid. Met de realisatie van de geplande transformaties zal circa 35% van de leegstand aan kantoren in Arnhem-Zuid uit de markt worden genomen.

“De verwachte verschuiving van transformatieprojecten naar Arnhem-Zuid is een feit. De leegstand van kantoren in Arnhem-Zuid neemt met de huidige en voorgenomen transformaties af met 35%” aldus Jacco Vogelaar van Strijbosch Thunnissen.

 Dit zijn enkele conclusies uit de Transformatiescan Arnhem van Strijbosch Thunnissen Research die vandaag is verschenen.ReactiesRelated Articles

‘Zwemleraar’ misbruikt kinderen in zwembad de Grote Koppel

Update 11:00 uur: In een eerdere publicatie stond Valkenhuizen aangegeven als zwembad. Dit is niet juist. Het gaat om de

Misleidende rekenvoorbeeld gemeente met afval scheiden

De gemeente Arnhem heeft dit weekend aan 80.000 huishoudens een infowijzer gestuurd met informatie over afval scheiden, ook wel bekend

My Jewellery: Van online succes naar fysieke stores

Het creëren van een ontmoetingsplek en een ruimte om My Jewellery optimaal over te brengen is sinds 2015 de missie