Knelpunten Arnhemse fietsroutes in kaart gebracht

Knelpunten Arnhemse fietsroutes in kaart gebracht

D66 Arnhem lanceert de website FietsenInArnhem.nl. Op de site kunnen Arnhemmers knelpunten aandragen in Arnhemse fietsroutes. Ook kan gestemd worden op wat de meest problematische punten zijn. Door de aangedragen knelpunten met prioriteit op te gaan lossen, wil D66 van de fiets het meest aantrekkelijke vervoermiddel voor verkeer binnen Arnhem maken.

Op woensdag 17 januari organiseerde D66 Arnhem al een bijeenkomst rondom stedelijke mobiliteit en de rol die de fiets daarin kan spelen. De experts bij die bijeenkomst waren eensgezind: er ligt een schitterende basis in Arnhem en omgeving, maar nu is de gemeente aan zet om de knelpunten op te lossen.

Geef de fiets voorrang

“De fiets zou het snelste, meest praktische vervoermiddel binnen de stad moeten zijn”, stelt D66 raadslid Hans de Vroome. “In en rond Arnhem zijn en worden mooie snelfietsroutes aangelegd, voor doorgaand fietsverkeer. Maar binnen Arnhem zijn er nog veel knelpunten, waardoor fietsen een stuk minder aantrekkelijk, langzamer, oncomfortabeler of onveiliger is dan zou moeten. Wat ons betreft krijgt waar mogelijk de fiets letterlijk voorrang!”

Actieplan ‘Fietsen in Arnhem’

D66 vindt dat er de komende jaren flink moet worden geïnvesteerd om knelpunten in fietsroutes op te lossen. In het verkiezingsprogramma 2018-2022 stelt de partij voor om jaarlijks 1,5 miljoen euro vrij te maken voor een actieplan ‘Fietsen in Arnhem’. De website die woensdag wordt gelanceerd moet helpen om alle knelpunten goed in beeld te brengen. Op www.fietseninarnhem.nl kunnen Arnhemmers knelpunten aandragen en prioriteiten aangeven.

ReactiesRelated Articles

Gelderse Turken voor duizenden euro’s opgelicht door malafide reisbureau

Verschillende Turkse Arnhemmers en andere Turken uit Gelderland zijn ieder voor duizenden euro’s opgelicht door TatilFirsati.de, een reisbureau uit het

Overvaller met ‘horror-tanden’ beroofd jongens in Arnhem

De politie is weer heel druk met stratroven in Arnhem en roept getuigen op om te reageren. De kans is

2,5 miljoen beschikbaar voor verduurzamen van huurwoningen

De gemeente Arnhem stelt een bedrag van 2,5 miljoen euro beschikbaar aan drie woningcorporaties voor het verduurzamen en levensloopbestendig maken