Celil Aldemir en Sercan Seker belangrijker dan ooit voor Elsweide

Celil Aldemir en Sercan Seker belangrijker dan ooit voor Elsweide

Elsweide heeft weer eens gewonnen. Het eerste elftal van de Arnhemse club uit de wijk Presikhaaf speelde een echte kraker tegen stadsgenoot De Paasberg. De wedstrijd was extra belangrijk vanwege de indeling in de competitie. De strijd om de derde periode is zondag namelijk begonnen. Elsweide had ook weer veel spelers terug van een blessure. Vrijetrappenkoning Baris Dagasan was afwezig vanwege een blessure.

Elsweide begon sterk aan de wedstrijd en kreeg veel kansen in de eerste helft van de wedstrijd. Maar ‘killer’ Emre Guzelyagci en middenvelder Veyis Ozkara verzuimden om de 1-0 op hun naam te zetten. Zelfs een kans voor lege doel werd door Veyis heel ver overgeschoten. Vooral een zeer sterke defensie hielp Elsweide op de been, toen de ruststand van 0-0 werd bereikt.

Na rust veranderde er veel en wilden beide teams strijden voor de drie punten. De 1-0 van Elsweide kwam dan ook op naam van de ervaren Yasin Koylu. De spelers konden hun emotie niet verbergen, nadat heel lang niet meer werd gewonnen.

Twee beren terug in defensie

Een sterke defensie onder leiding van Sercan Seker en Idris Akyuz zorgde ervoor dat spitsen van de De Paasberg moeite hadden om langs deze ‘beren’ te komen. Elsweide had duidelijk moeite in de voorgaande wedstrijden zonder deze verdedigers. Ook Kubat Atsizelti liet van zich spreken door 90 minuten lang te ploeteren. De jonge speler redde zijn elftal zele door een bal van de lijn te redden.

Comeback van doelman Celil Aldemir

Doelman Celil Aldemir deed weer van zich spreken door prima reddingen te verrichten. Aldemir maakte zijn comeback in het eerste elftal, nadat hij jaren in lagere elftallen van Elsweide speelde. Na veel druk maakte hij uiteindelijk de keuze om toch weer mee te spelen in het eerste elftal.

In de laatste fase van de wedstrijd maakte De Paasberg nog wel de 1-1, maar werd dit afgekeurd door de scheidsrechter vanwege ‘hands’ en buitenspel.

Elsweide heeft met deze overwinning weer hoop op een goede afloop van het seizoen. De eerste drie punten in de derde periode zijn inmiddels binnen voor de Arnhemse formatie.

ReactiesRelated Articles

Spannende sparringsessie tussen Tadlaoui en profbokser Alicia Holzken

De bekende Arnhemse bokser Nordin Tadlaoui mocht het onlangs tijdens een training opnemen tegen  profbokser Alicia Holzken (20). De 20-jarige

Fenerbahce Arnhem wint overtuigend van Kayserispor 026

Vrijdagavond stond wel een hele bijzondere wedstrijd op de agenda bij sporthal Valkenhuizen. Twee futsalteams uit Arnhem speelden een oefenwedstrijd

Arnhemse derby: Elsweide hard onderuit tegen Eendracht

Elsweide heeft dinsdagavond met 8-0 verloren van stadsgenoot Eendracht in de strijd om de KNVB-beker. Zonder de vakantiegangers van het