Nepnieuws over aanvragen Turkse werknemers. Trap er niet in

Nepnieuws over aanvragen Turkse werknemers. Trap er niet in

In de landelijk media is er een wederom een artikel verschenen over aanvragen van Turkse werknemers die hier als kennismigrant willen verblijven.Positieve uitspraken Europese Hof

Volgens verschillende mediabronnen zou het gaan om politieke vluchtelingen die dergelijke aanvragen zouden indienen. Echter, uit de bronnen die wij hebben geraadpleegd blijkt dat de stijging van de aanvragen met name komt door de positieve uitspraken van het Europese Hof die is bevestigd door de Raad van State.

Associatieverdrag met Turkije 

Volgens associatierecht expert advocaat Ozkara heeft de stijging van de aanvragen met name te maken met het associatieverdrag tussen Turkije en de toenmalige EEG ( 1963). Turkse werknemers kunnen namelijk zonder een visum in Nederland een aanvraag indienen voor een kennismigrantenregeling. De werknemer hoeft alleen te voldoen aan het looncriterium.

In de politiek hoor je voor de verkiezingen altijd dat het associatieverdrag opgezegd zou moeten worden. Het associatieverdrag kan niet zomaar opgezegd worden . Alle EU landen alsmede Turkije moeten hiervoor toestemming geven.


ReactiesRelated Articles

Kom naar Marc de Hond ‘Scherven Brengen Geluk’ in Arnhem

Scherven brengen geluk: Hoe hard mag je lachen om iemand in een rolstoel? Heel hard, vindt Marc de Hond. Bovendien

Arnhemmer Mohammed: kok en acteur

De 44-jarige Mohammed Ouali is een actieve Arnhemmer met passie voor acteren en model staan. Mohammed kom je dan ook

Eindelijk concurrent voor Media Markt in Arnhem

Coolblue opent dit najaar een XXL-winkel in Arnhem. De nieuwe 1.300 m2 grote winkel komt op de Roggestraat, aan het Velperplein. Coolblue is ook een concurrent voor Media Markt, omdat beide bedrijven stunten met prijzen voor de eindconsument.