Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’

Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’Gelderland is een duurzame ‘Groene Moskee’ rijker. Via officiele kanalen maakte de Selimye Moskee uit het Gelderse Dieren bekend dat het zich per direct ‘Groene Moskee’ mag noemen. Duurzaamheid en zorgdragen voor de wereld is belangrijk binnen de Islam, ondanks dat je hier niet veel over zult teruglezen in de Telegraaf.

Uw reclame ook hier te zien?

Niet zomaar een Groene Moskee

De titel ‘Wij zijn een groene moskee’ krijg je niet zomaar. Wanneer een moskee zelf energie opwekt komt het pas in aanmerking. Daarnaast moet energie zuinig en duurzaam gebruikt worden. Er moet dus wel het een en ander gedaan worden door vrijwilligers om een Groene Moskee te zijn.

Inzamelen van gescheiden afval 

Een ‘Groene Moskee’ moet ook afval gescheiden inzamelen en natuurlijk voldoende groenvoorzieningen hebbben om het moskeegebouw. Bomen, en allerlei planten op het eigen terrein zorgen ook voor pluspunten.

Hier uw logo/actie? Mail ons dan snel

Voorzitter Dierense moskee is trots 

De voorzitter van de Selimye Moskee in Dieren, Mehmet Muhtar, is trots op de titel en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage. Zonder steun en support van inwoners uit Dieren was dit moeilijk te realiseren.

Maar vier andere moskeeen gingen Dieren voor in heel Nederland.
Reacties


Tags assigned to this article:
groene moskeeSelimye moskeSelimye Moskee Dieren

Related Articles

Megasportwinkel komt definitief in de Rijnhal

Megasportwinkel Decathlon komt toch definitief naar Arnhem. De Raad van State bepaalde dat de sportwinkel zich mag vestigen in de

Nieuwste stellen en baby’s van Arnhem bekend gemaakt

Hieronder een lijst van de jongste kinderen en jongste stellen uit Arnhem. Eerst treft u de lijst aan met de

PVV-raadslid na geld jatten van eigen fractie nu voor mishandeling vrouw voor de rechter

René Eekhuis heeft is door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf. De aanleiding hiervan is het mishandelen van zijn vrouw.