Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’

Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’Gelderland is een duurzame ‘Groene Moskee’ rijker. Via officiele kanalen maakte de Selimye Moskee uit het Gelderse Dieren bekend dat het zich per direct ‘Groene Moskee’ mag noemen. Duurzaamheid en zorgdragen voor de wereld is belangrijk binnen de Islam, ondanks dat je hier niet veel over zult teruglezen in de Telegraaf.

Uw reclame ook hier te zien?

Niet zomaar een Groene Moskee

De titel ‘Wij zijn een groene moskee’ krijg je niet zomaar. Wanneer een moskee zelf energie opwekt komt het pas in aanmerking. Daarnaast moet energie zuinig en duurzaam gebruikt worden. Er moet dus wel het een en ander gedaan worden door vrijwilligers om een Groene Moskee te zijn.

Inzamelen van gescheiden afval 

Een ‘Groene Moskee’ moet ook afval gescheiden inzamelen en natuurlijk voldoende groenvoorzieningen hebbben om het moskeegebouw. Bomen, en allerlei planten op het eigen terrein zorgen ook voor pluspunten.

Hier uw logo/actie? Mail ons dan snel

Voorzitter Dierense moskee is trots 

De voorzitter van de Selimye Moskee in Dieren, Mehmet Muhtar, is trots op de titel en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage. Zonder steun en support van inwoners uit Dieren was dit moeilijk te realiseren.

Maar vier andere moskeeen gingen Dieren voor in heel Nederland.
Reacties


Tags assigned to this article:
groene moskeeSelimye moskeSelimye Moskee Dieren

Related Articles

Arnhem krijgt unieke Baby Spa en Welness locatie

Arnhem krijgt binnenkort een unieke Baby Spa en Welness in de stad. Een expert zal rustgevende massage gaan aanbieden aan

Eind van de middag gaat het weer sneeuwen in Arnhem en omgeving

Dit weekend wordt een bijzondere voor alle Gelderse sneeuwfans. Verwacht wordt dat het vrijdagmiddag zelfs weer kan gaan sneeuwen rond

Arnhem krijgt een nieuwe avonturenbrug in Arnhem-Zuid

Woensdag 14 september zal wethouder Ron Konig op een symbolische wijzer de nieuwe avonturenbrug op Stadsboerderij De Korenmaat. De onthulling