Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’

Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’Gelderland is een duurzame ‘Groene Moskee’ rijker. Via officiele kanalen maakte de Selimye Moskee uit het Gelderse Dieren bekend dat het zich per direct ‘Groene Moskee’ mag noemen. Duurzaamheid en zorgdragen voor de wereld is belangrijk binnen de Islam, ondanks dat je hier niet veel over zult teruglezen in de Telegraaf.

Uw reclame ook hier te zien?

Niet zomaar een Groene Moskee

De titel ‘Wij zijn een groene moskee’ krijg je niet zomaar. Wanneer een moskee zelf energie opwekt komt het pas in aanmerking. Daarnaast moet energie zuinig en duurzaam gebruikt worden. Er moet dus wel het een en ander gedaan worden door vrijwilligers om een Groene Moskee te zijn.

Inzamelen van gescheiden afval 

Een ‘Groene Moskee’ moet ook afval gescheiden inzamelen en natuurlijk voldoende groenvoorzieningen hebbben om het moskeegebouw. Bomen, en allerlei planten op het eigen terrein zorgen ook voor pluspunten.

Hier uw logo/actie? Mail ons dan snel

Voorzitter Dierense moskee is trots 

De voorzitter van de Selimye Moskee in Dieren, Mehmet Muhtar, is trots op de titel en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage. Zonder steun en support van inwoners uit Dieren was dit moeilijk te realiseren.

Maar vier andere moskeeen gingen Dieren voor in heel Nederland.
Reacties


Tags assigned to this article:
groene moskeeSelimye moskeSelimye Moskee Dieren

Related Articles

Eetcafe Sofra maakt ook gebruik van Wifitime

Hamit Dilekci, veretegenwoordiger van Wifitime, maakte vandaag bekend dat Sofra (eetcafe) tegenwoordig ook gebruikt maak van Wifitime. Reacties

Ondersteuning elektrische mobiliteit voortgezet wegens succes

Arnhem gaat door met het stimuleren van (waterstof-)electrisch rijden. Een subsidieregeling uit 2015 voor het plaatsen van laadpalen en waterstofvoertuigen

Hester Macrander woedend na te seksuele vrouwenposter van Radio 538

De Arnhemse cabaratier Hester Macrander liet weer van zich horen toen ze een oversekste reclame-poster zag van Radio 538. Hierop