Arnhem heeft eindelijk weer een dames bokskampioen

Arnhem heeft eindelijk weer een dames bokskampioen

Boxing  By Kasap trainer Sayit Yanik maakte het vandaag zelf bekend. Zijn bokster Husniye Calisir is kampioen van Noord-Nederland. De Arnhemse heeft van zich laten horen door een prima finale te spelen.

Uw reclame ook hier te zien?

De Arnhemse Husniye Calisir is een oude bekende van trainer Sayit Yanik. Eerder trainde Husniye bij een andere Arnhemde boksschool. Sindskort trainen ze weer samen bij de Arnhemse boksschool Boxing By Kasap. Dit is dus meteen succesvol gebleken voor de jonge bokster uit Arnhem.

Husniye Calisir won haar partij overtuigend en kreeg hierdoor de titel ‘Kampioen Noord Nederland 2018’. Voor zover bekend is het ook haar eerste kampioenschap. Trainer Sayit Yanik heeft al verschillende jeugdkampioenen geleverd uit Arnhem.

Trainer Sayit Yanik was trots op de prestattie van zijn bokster en het kampioenschap wat naar Arnhem komt: ‘Nadat ze van een andere bokschool uit Arnhem was gekomen 3 maanden geleden moest ze veel leren. Ze pakt het goed op en ontwikkelt snel.
In deze drie maanden ontwikkeling heeft ze 3 wedstrijden in het buitenland gebokst en een trainingskamp in Denemarken.’

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

De bekende bokstrainer vervolgde verder: ‘Omdat ze nog 16 jaar oud is, kunnen we nog veel verwachten in de toekomst. Ze heeft finale NNK gebokst, zeer beheerst en gecontroleerd. Volgde alles goed op. Tegenstander van haar had hiervoor van haar gewonnen maar toen bokste ze nog bij een ander boksclub in Arnhem, dus had Husniye nog wat recht te zetten.’

Husniye traint dus goed en dit valt dan ook meteen op. Nu is ze ook geselecteerd voor Nederlandse Team Jeugd. Ze gaat volgend weekend in Engeland boksen met Team NL.

ReactiesRelated Articles

ESA-speler Efrail Musa Yigitsoy (6) heeft nu al veel talent

De 6-jarige ESA-speler Efrail Musa Yigitsoy is nu al een naam om te volgen. De rechtsbenige spits van ESA speelt

Nieuwe clubkostuum voor Vitesse bij Only for Men

Bij een nieuwe seizoen horen ook nieuwe clubkostuums. De technische staf en spelers mochten onlangs al langs in Doesburg bij

VIDEO Daarom is tennis prachtig als sport

VIDEO Daarom is tennis prachtig als sport Reacties