Arnhemse ondernemer wordt wekelijks twee keer aangehouden door politie

Arnhemse ondernemer wordt wekelijks twee keer aangehouden door politie

Het lijkt wel alsof HIT-teams in Arnhem en omgeving opdracht hebben gekregen om sommige ondernemers vaker te volgen. Helaas kunnen we niet al te veel details delen.  HIT-teams zijn speciale teams van de politie die in de regio’s actief zijn.  (foto: screenshot youtube)

Twee staande houdingen per week

Een Arnhemse ondernemer wordt wekelijks minimaal twee keer staande gehouden voor een ‘routine controle’. Dit klinkt als een grap, maar is het toch niet. Verschillende bronnen bevestigen dit aan de redactie, omdat er ook beeldmateriaal aanwezig is van deze aanhoudingen. De redactie heeft deze beelden ook gezien waarbij de auto van de ondernemer telkens aan de kant wordt gezet voor een controle.Wel of niet op een lijstje

De ondernemer, die we niet bij naam gaan noemen, maakt dit dus wekelijks mee. Het is niet bekend of de ondernemer ook op een lijstje staat van de politie. Dat zou namelijk het een en ander nog kunnen verklaren. Of er dus ook toestemming is om wekelijks twee keer te ‘controleren’ blijft ook een vraagteken. Of er sprake is van een strafblad of niet, is even niet relevant.

Willekeurige controle van personen is verboden

Advocaat Irma Groenendijk zegt het volgende hierover: ‘Willekeurige controles van personen is verboden. Dit heet détournement de pouvoir. Met andere woorden: misbruik van bevoegdheden. Relevant is dat je als burger dit kan bewijzen. Advies: film de politie bij een controle. Pak de mobiel en film van begin tot einde: het moment van staande houden tot en met het moment van wegrijden van de politie. Zeg ook uitdrukkelijk dat de agent niet in de auto mag kijken. Nooit twijfelen, maar geen toestemming geven. Hoogstwaarschijnlijk zullen de agenten dreigen met het in beslag nemen van de auto. In het ergste geval moet er een teruggave worden gevraagd bij de officier van justitie. Echter geef nooit toestemming om de auto te doorzoeken. Zelfs als zeker is dat er niets bijzonders in de auto ligt.’

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Bekende Arnhemse futsalteam heeft nieuwe sponsor

Niyazi Dinc, van rijschool Inzicht, maakte onlangs bekend dat het voortaan met nieuwe shirtjes zal gaan spelen. Dinc stond er

Veel bekende Arnhemmers genieten van zon in Turkse Bodrum

Veel bekende Arnhemmers zijn tijdens hun vakantie gespot in de Turkse badplaats Bodrum.  Reacties

Gemeente maakt ‘stad kapot’ door parkeerplaatsen Gele Rijdersplein weg te halen

Het gemeentebestuur in Arnhem lijkt er alles aan te doen om bezoeken naar de binnenstad van Arnhem tegen te houden