Arnhemse ondernemer wordt wekelijks twee keer aangehouden door politie

Arnhemse ondernemer wordt wekelijks twee keer aangehouden door politie

Het lijkt wel alsof HIT-teams in Arnhem en omgeving opdracht hebben gekregen om sommige ondernemers vaker te volgen. Helaas kunnen we niet al te veel details delen.  HIT-teams zijn speciale teams van de politie die in de regio’s actief zijn.  (foto: screenshot youtube)

Twee staande houdingen per week

Een Arnhemse ondernemer wordt wekelijks minimaal twee keer staande gehouden voor een ‘routine controle’. Dit klinkt als een grap, maar is het toch niet. Verschillende bronnen bevestigen dit aan de redactie, omdat er ook beeldmateriaal aanwezig is van deze aanhoudingen. De redactie heeft deze beelden ook gezien waarbij de auto van de ondernemer telkens aan de kant wordt gezet voor een controle.Wel of niet op een lijstje

De ondernemer, die we niet bij naam gaan noemen, maakt dit dus wekelijks mee. Het is niet bekend of de ondernemer ook op een lijstje staat van de politie. Dat zou namelijk het een en ander nog kunnen verklaren. Of er dus ook toestemming is om wekelijks twee keer te ‘controleren’ blijft ook een vraagteken. Of er sprake is van een strafblad of niet, is even niet relevant.

Willekeurige controle van personen is verboden

Advocaat Irma Groenendijk zegt het volgende hierover: ‘Willekeurige controles van personen is verboden. Dit heet détournement de pouvoir. Met andere woorden: misbruik van bevoegdheden. Relevant is dat je als burger dit kan bewijzen. Advies: film de politie bij een controle. Pak de mobiel en film van begin tot einde: het moment van staande houden tot en met het moment van wegrijden van de politie. Zeg ook uitdrukkelijk dat de agent niet in de auto mag kijken. Nooit twijfelen, maar geen toestemming geven. Hoogstwaarschijnlijk zullen de agenten dreigen met het in beslag nemen van de auto. In het ergste geval moet er een teruggave worden gevraagd bij de officier van justitie. Echter geef nooit toestemming om de auto te doorzoeken. Zelfs als zeker is dat er niets bijzonders in de auto ligt.’

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Conferentie Bridge to the Future belicht ‘Terugkeer’ na oorlogssituaties

Op vrijdag 18 september vindt de 10e editie van de conferentie Bridge to the Future plaats. Tijdens de bijeenkomst belichten

Eindelijk een serieuze concurrent voor de Gelderlander in Arnhem

Lokale omroep RTV Arnhem en nieuwssite Ik hou van Arnhem slaan de handen ineen. Beide media vinden dat ze elkaar

Car Cleaning Arnhem maakt auto’s schoner dan schoon

Car Cleaning Arnhem is een merk geworden in Arnhem en omstreken. Het bedrijf zorgt dagelijks voor schonere auto’s op de