EK Volleybal in Arnhem: Krakers tussen Nederland, Turkije en Rusland

EK Volleybal in Arnhem: Krakers tussen Nederland, Turkije en Rusland

Van 1 t/m 9 april organiseert de Nevobo in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem het EK Volleybal voor meisjes onder de 18 jaar. Alle omstandigheden zijn aanwezig voor een gedenkwaardige editie van dit belangrijke jeugdtoernooi. Vrijdagmiddag vond in het Openluchtmuseum in Arnhem de loting plaats. Nederland speelt in poule 1 tegen Turkije, Bulgarije, Rusland, Duitsland en Italië (info www.volleybal.nl).

De twee poules bestaan uit:

Pool I: Nederland, Turkije, Bulgarije, Rusland, Duitsland, Italië

Pool II: Polen, Griekenland, Servië, Wit-Rusland, Roemenië, Slovenië
Nederland is gastland
Naast gastland Nederland hebben elf andere teams zich geplaatst voor de eindronde van het EK U18. Zij plaatsten zich via de kwalificatietoernooien in januari. Als groepswinnaars plaatsten Servië, Wit-Rusland, Turkije, Polen, Rusland, Duitsland, Griekenland en Bulgarije zich. Roemenië, Italië en Slovenië plaatsten zich als beste nummers twee.

Turkije- Bulgarije om 14:30 uur
Turkije speelt zondagmiddag om 14:30 uur tegen Bulgarije. De wedstrijd is live te zien in sporthal Valkenhuizen in Arnhem.

Rusland is de regerend Europees kampioen, zij wonnen twee jaar geleden goud in Plovdiv voor Servië (zilver) en België (brons).

EK voor meiden
Het EK voor meisjes onder 18 jaar werd voor het eerst georganiseerd in 1995. De twaalf deelnemende teams worden verdeeld over twee poules van zes. Aan het einde van de single round robin plaatsen de twee beste landen per poule zich voor de halve finales. De teams die als derde en vierde eindigen spelen door voor plaats 5 t/m 8.

De top zes van het EK U18 plaatst zich voor het WK U18, dat in augustus wordt gespeeld in Argentinië. De top zeven mag bovendien in juli deelnemen aan het Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Hongarije.
ReactiesRelated Articles

Nieuwe 9-persoons Transporter voor Gemril Pluimveehouderij

Het gaat goed met Gemril Pluimveehouderij. Dinsdagmiddag werd via social media bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe Transporter had

Bekendste Turkse bakker van Gelderland heeft het deze dagen drukker dan normaal

De bekendste Turkse bakker van Gelderland heeft het deze dagen veel drukker dan normaal. Vanwege het vastenmaand Ramadan is er

Bekendmaking uitslag lijsttrekkersverkiezing D66 Arnhem

D66 Arnhem kiest Mattijs Loor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen2022. (foto: Screenshot Notubiz.nl) De leden van D66 Arnhem hebben Mattijs