NOS baalt van laag percentage nee-stemmers

NOS baalt van laag percentage nee-stemmers

Lucas Waagmeester en zijn collega’s bij de NOS balen van de uitslag van het Turkse referendum. Ondanks dat een meerderheid van de Turken (50% + 1 stem is nog steeds de meerderheid) voor de grondwetswijziging stemde brengen ze het nieuws over Turkije weer heel negatief, zoals verwacht. In Turkije houden ze ten minste een referendum waar ze ook wat mee doen.

Misschien zijn we in Nederland alweer vergeten dat een referendum over ‘Oekraine’ op een andere manier is uitgelegd door het kabinet dan dat de bevolking dit wilde. De regering, onder leiding van Rutte, had geen zin om de uitkomst van het referendum van het Nederlandse volk te respecteren.




Meerderheid Turken gewoon voor
Van de 10 Turken stemden er vijf gewoon ‘ja’ tijdens het referendum. Niet alleen de AK-partij van de Turkse president was namelijk voor het referendum. Alle andere partijen, die overigens al jaren niet meer zo groot zijn (linkse MHP, Koerdische HDP, en kleine partijen) stemden samen tegen, wat in totaal geen meerderheid opleverde. 51 % van de Turken, inclusief de stemgerechtigden in het buitenland, stemden voor de grondwetswijziging. Wat is hier vreemd aan, vraag je je dan af als Nederlander.

Dus Rutte ook al jaren ‘dictator’?
Bij de NOS balen ze natuurlijk van de uitslag, door het maar steeds een nipte overwinning te noemen en  alleen maar kritische opmerkingen te plaatsen door anti-islam en anti-Turkije figuren te citeren. Kennelijk meten ze met twee maten bij de NOS: Want toen de VVD en het CDA samen met de PVV aan een nipte meerderheid kwam in de Tweede Kamer was er geen ‘verdeeldheid’ in Nederland. En ondanks dat Rutte al bijna 100 jaar aan de macht is in Denhaag noemt niemand hem in Nederland dictator. De AK-partij van Erdogan heeft toch ook geen 98% van de stemmen, zoals dat het geval is in Azerbaycan, Libie of Syrie…

NOS  moet iets minder partij kiezen
Het zou de NOS sieren om iets minder partij te kiezen in deze Turkije-kwestie en elke keer hoor en wederhoor toe te passen om het beeld over Turkije niet structureel negatief over te brengen. dat is nergens voor nodig!





Related Articles

Turkije geeft reisadvies: Ga niet naar Brussel

Het Turske ministerie van Buitenlandse Zaken kwam met het advies aan Turken om niet te reizen naar Brussel. De Turken

‘Marokkaan Ahmed Marcouch zet Geert Wilders PVV in actie in Arnhem’

De benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem zet de PVV aan het ‘werk’.

VIDEO Als je dit bekijkt ga je nooit meer naar een circus

Zie onderstaande beelden. Het is verstandiger omdit niet te doen met kleine kinderen.

Geverifieerd door MonsterInsights