NOS baalt van laag percentage nee-stemmers

NOS baalt van laag percentage nee-stemmers

Lucas Waagmeester en zijn collega’s bij de NOS balen van de uitslag van het Turkse referendum. Ondanks dat een meerderheid van de Turken (50% + 1 stem is nog steeds de meerderheid) voor de grondwetswijziging stemde brengen ze het nieuws over Turkije weer heel negatief, zoals verwacht. In Turkije houden ze ten minste een referendum waar ze ook wat mee doen.

Misschien zijn we in Nederland alweer vergeten dat een referendum over ‘Oekraine’ op een andere manier is uitgelegd door het kabinet dan dat de bevolking dit wilde. De regering, onder leiding van Rutte, had geen zin om de uitkomst van het referendum van het Nederlandse volk te respecteren.
Meerderheid Turken gewoon voor
Van de 10 Turken stemden er vijf gewoon ‘ja’ tijdens het referendum. Niet alleen de AK-partij van de Turkse president was namelijk voor het referendum. Alle andere partijen, die overigens al jaren niet meer zo groot zijn (linkse MHP, Koerdische HDP, en kleine partijen) stemden samen tegen, wat in totaal geen meerderheid opleverde. 51 % van de Turken, inclusief de stemgerechtigden in het buitenland, stemden voor de grondwetswijziging. Wat is hier vreemd aan, vraag je je dan af als Nederlander.

Dus Rutte ook al jaren ‘dictator’?
Bij de NOS balen ze natuurlijk van de uitslag, door het maar steeds een nipte overwinning te noemen en  alleen maar kritische opmerkingen te plaatsen door anti-islam en anti-Turkije figuren te citeren. Kennelijk meten ze met twee maten bij de NOS: Want toen de VVD en het CDA samen met de PVV aan een nipte meerderheid kwam in de Tweede Kamer was er geen ‘verdeeldheid’ in Nederland. En ondanks dat Rutte al bijna 100 jaar aan de macht is in Denhaag noemt niemand hem in Nederland dictator. De AK-partij van Erdogan heeft toch ook geen 98% van de stemmen, zoals dat het geval is in Azerbaycan, Libie of Syrie…

NOS  moet iets minder partij kiezen
Het zou de NOS sieren om iets minder partij te kiezen in deze Turkije-kwestie en elke keer hoor en wederhoor toe te passen om het beeld over Turkije niet structureel negatief over te brengen. dat is nergens voor nodig!ReactiesRelated Articles

DENK: “Arbeidsmigranten niet problematiseren, maar waarderen”

Den Haag – Tijdens het debat over de begroting Economische Zaken en Klimaat vroeg DENK Kamerlid Selçuk Öztürk om aandacht

Lovende woorden VN over Turkije

De Verenigde Naties heeft positief gereageerd op de bemiddeling van Turkije in de Syrische stad Aleppo. VN-vertegenwoordiger Staffan de Mistura

ASELSAN levert Turks verdedigingssysteem KORAL aan Turkse luchtmacht

Het Turks elektronicabedrijf ASELSAN, dat voornamelijk systemen produceert voor het Turkse leger, heeft het Turks verdedigingssysteem KORAL geleverd aan de