‘Alleen buitenlandse bestuurders kregen een bekeuring bij de Steenstraat’

‘Alleen buitenlandse bestuurders kregen een bekeuring bij de Steenstraat’

De medewerkers van afdeling Handhaving van de gemeente Arnhem zijn kennelijk ook op hoogte van de vastenmaand Ramadan. Verschillende bezoekers van de Steenstraat klaagden zaterdagavond over het gedrag van de handhavers, die wel heel vaak op een locatie langskwamen om te ‘controleren’ op parkeerbonnen. Rond acht uur in de avond was het dan ook weer raak.

Veel mensen op de bon
Op de hoek van de Steenstraat en Spijkerstraat werden zaterdagavond veel mensen op de bon geslingerd omdat ze verkeerd geparkeerd zouden hebben. Natuurlijk is daar niets mis mee. Je hebt altijd de keuze om de auto iets verderop neer te zetten om een bekeuring te voorkomen. Ergens parkeren waar je niet hoort te parkeren is natuurlijk nooit goed. Er schijnt wel een maar te zijn.

‘Alleen buitenlanders kregen een bekeuring’
Wat wel opvallend was aan de bekeuringen van de handhavers is dat alleen buitenlanders een bon kregen voor het parkeren. De meesten waren daar heel even om alleen maar Ramadan-brood te kopen, en dan is het opvallend als je daar meerdere rondjes gaat lopen om zo meer mensen te bekeuren die daar langskomen om brood te kopen. Iets meer begrip voor de omstandigheden van deze mensen zou natuurlijk gewenst zijn.‘, aldus een Arnhemmer die niet bij naam genoemd wil worden.

De Arnhemmer heeft kort onderzoek gedaan naar iedereen die een bekeuring kreeg en kwam tot deze conclusie. Hij kreeg ook steun van een andere bezoeker van een van de winkels: ‘Als ze bij de Albert Heijn ook zo vaak rondlopen om te controleren is er niets aan de hand. Maar je gaat niet tijdens de Ramadan moslims pesten omdat ze even vers brood willen kopen. Dit is nergens goed voor en je bereikt er ook niets mee.

Veel Arnhemmers die vasten
Veel moslims in Arnhem vasten tot ongeveer kwart voor tien in de avond, waardoor ze veel later dan normaal nog even langs een winkel gaan om vers brood te kopen. Het is dus even afwachten hoe het de komende weken gaat, gezien het feit dat Arnhemse moslims nog 28 dagen moeten vasten. Afdeling handhaving van de gemeente was op moment van publicatie niet bereikbaar voor commentaar.
ReactiesRelated Articles

Binnenkort wokmaaltijd voor 3 euro in Arnhem vanwege ‘wokoorlog’

Arnhem krijgt op korte termijn een heuse ‘wokoorlog’ in de stad. Verschillende bronnen maken hier melding van aan HaberArnhem. Het

‘Winkel Steenstraat na mega hennepvondst binnen drie uur weer open’

Volgens bronnen in de Steenstraat is de ondernemer, die gisteren werd opgepakt vanwege het kweken van hennep, alweer vrijgelaten door

Wethouder Financiën laat Arnhemse ondernemers niet in de steek

De gemeente Arnhem gaat ondernemers weer uitstel van betaling verlenen voor gemeentelijke belastingen. (foto: screenshot youtube) Het gaat dan om