Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

De FIOD heeft twee Arnhemmers een minder leuke dag bezorgd door vroeg in de ochtend op te pakken vanwege het buitmaken van 3,5 ton met een babbeltruc. De man is 25 jaar en de vrouw is 22 jaar. Of het bekenden zijn van de politie is niet bekend gemaakt.Lid van een goed georganiseerde bende

De Arnhemmers zouden lid zijn van een zeer goed georganiseerde criminele bende. Tijdens telefoongesprekken zeiden de oplichters dat ze van de ‘Belastingdienst’ waren en dat er beslag gelegd zou worden als de niet per direct een openstaande schuld zouden betalen. In veel gevallen moest het bedrag dan ook direct voldaan worden, tijdens het gesprek.

Geld gestort op rekening geldezel

De bedragen die werden gestort op rekeningnummers van geldezels werden meteen opgenomen of gebruikt voor het aanschaf van elektronica. De man en vrouw beschikten natuurlijk over de bankpassen en de pincode’s van deze passen. Electronica-artikelen werden vaak dezelfde dag teruggebracht om zo aan contant geld te komen. Geldezels zijn jongeren of verslaafden die hun bankrekening ‘lenen’ tegen een interessante vergoeding.

ReactiesRelated Articles

Beste zaalvoetballer van Arnhem gaat in Nijmegen voetballen

Niet iedereen zag het aankomen. Het nieuws sloeg toch als een bom in (Arnhem).Maar toch gaat Arnhemmer Eloishgiri futsalvereniging Olympic

VIDEO Mr. Bean als Pokemon Go speler

Mr. Bean als Pokémon Go speler door het leven. Reacties

Eenmalige extra uitkering van 2500 euro voor horeca

Horecabedrijven die vanwege de coronavirus gesloten zijn krijgen een eenmalige uitkering van 2500 euro. (Foto: archief / Cafe Kral) Gemiddeld