Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

Man (25) en vrouw (22) uit Arnhem stelen in totaal 350.000 euro met babbeltruc

De FIOD heeft twee Arnhemmers een minder leuke dag bezorgd door vroeg in de ochtend op te pakken vanwege het buitmaken van 3,5 ton met een babbeltruc. De man is 25 jaar en de vrouw is 22 jaar. Of het bekenden zijn van de politie is niet bekend gemaakt.Lid van een goed georganiseerde bende

De Arnhemmers zouden lid zijn van een zeer goed georganiseerde criminele bende. Tijdens telefoongesprekken zeiden de oplichters dat ze van de ‘Belastingdienst’ waren en dat er beslag gelegd zou worden als de niet per direct een openstaande schuld zouden betalen. In veel gevallen moest het bedrag dan ook direct voldaan worden, tijdens het gesprek.

Geld gestort op rekening geldezel

De bedragen die werden gestort op rekeningnummers van geldezels werden meteen opgenomen of gebruikt voor het aanschaf van elektronica. De man en vrouw beschikten natuurlijk over de bankpassen en de pincode’s van deze passen. Electronica-artikelen werden vaak dezelfde dag teruggebracht om zo aan contant geld te komen. Geldezels zijn jongeren of verslaafden die hun bankrekening ‘lenen’ tegen een interessante vergoeding.

ReactiesRelated Articles

Per direct gratis strooizout voor alle Arnhemse inwoners

De winter staat voor de deur en de gemeente Arnhem stelt weer gratis strooizout beschikbaar voor alle Arnhemmers. Het zout

Arnhem gaat vrouwen met een uitkering opleiden tot klusvrouw

De gemeente Arnhem en Mevrouw Spijker zijn per 1 mei 2017 een samenwerkingsverband gestart. Doel van het project is vrouwen

Hoe aantrekkelijk is Arnhem als studentenstad?

Op donderdag 10 september as organiseert de gemeenteraad een debat met studenten, ondernemers, huisvesters, cultuuraanbieders etc. over de aantrekkelijkheid van