Reactie D66 op vertrek ChristenUnie

Reactie D66 op vertrek ChristenUnie

Vanochtend ontving D66 het bericht dat de ChristenUnie niet langer deel wil uitmaken van de coalitie. Wij betreuren dit besluit en achten het ook onnodig. Eind 2015 is met de ChristenUnie overeengekomen dat we een extern onderzoek zouden laten uitvoeren naar zichtbare en onzichtbare prostitutie in Arnhem. Dat is nog niet uitgevoerd. De resultaten van zo’n onderzoek zouden wel een goede basis zijn om over de toekomst van de zorgzone te spreken.

Belangrijk probleem in Arnhem

D66 vindt dat de gemeente zich moet bekommeren over alle mensen die zich in een afhankelijkheidspositie bevinden. Naar ons idee is juist de onzichtbare prostitutie, veelal geregeld via internet, een belangrijk probleem in deze tijd. Binnen een brede discussie over zichtbare en onzichtbare prostitutie kan ook de sluiting van de zorgzone een optie zijn. Nu staat het voornemen van sluiting teveel op zichzelf.

Sluiting Zorgzone

Het college heeft het principebesluit genomen om de zorgzone te sluiten. Wanneer een meerderheid van de raad zich hier achter schaart, zal D66 dat uiteraard accepteren. Helaas heeft het raadsdebat hierover nog niet plaatsgevonden.





Related Articles

Hans Spekman spreekt over kinderen en armoede in Velp

Onvoldoende geld voor voedsel, kleding of een verwarmd huis. Lid zijn van een sport- of muziekvereniging? Ook geen vanzelfsprekendheid. 378.000

Volt of DENK-stemmer zorgt voor hoge opkomst in Arnhem

Volgens een bericht van de gemeente Arnhem was de opkomst in Arnhem tot dinsdagavond zeer hoog met 6,6%. Na sluiting

Arnhem Centraal trots op ‘eigen’ kandidaat-wethouder

Fractievoorzitter Lea Manders van Arnhem Centraal is trots op kandidaat-wethouder Bob Roelofs. Dit liet ze vandaag weten via social media.

Geverifieerd door MonsterInsights