BEELDEN Moskee Dieren start het suikerfeest met een ontbijt na het Ramadangebed

BEELDEN Moskee Dieren start het suikerfeest met een ontbijt na het Ramadangebed

Zoals eigenlijk alle moskee├źn was er vanochtend ook een Ramadangebed in Dieren.
Gigantische drukte

Het gebed stond vanochtend gepland rond 06.15 uur in de ochtend. Topdrukte voor de moskee in Dieren. Vanochtend was er bijna geen plek meer om te staan, lopen en/of bidden. Van jong tot oud waren de mensen gekomen om het startsein te geven na een maand lang vasten. Het is niet uniek dat een moskee tijdens een feest goed wordt bezocht. Vandaag was het extra druk omdat deze feestdag op een zondag viel. De foto’s met dank aan (jongeren)bestuurslid Ismail Dogancay.

Soep van initiatiefnemer

Tijdens de inleiding voorafgaand aan het gebed heeft imam Aydin Yener iedereen van harte uitgenodigd om een heerlijk bakje soep te nuttigen aansluitend aan de felicitatieronde na het gebed. Een initiatiefnemer uit Dieren heeft de kosten op zich genomen om het ontbijt te realiseren. “Het is geen geheim maar ik kom er liever niet met naam en toenaam in. Het leek mij een erg leuk initiatief waar we gelukkig hele goede geluiden over hebben gehoord”, aldus de initiatiefnemer die tevens ook oud voorzitter is van de moskee. Het eten werd onder andere bereid door de imam, dit deed hij met behulp van vrijwilligers.ReactiesRelated Articles

Politie zoekt getuigen van verkeersconfict bij Velperbroekcircuit

Ondanks dat het bijna twee maanden geleden is, zoekt de politie alsnog naar getuigen van een aanrijding op het Velperbroekcircuit.

Nepnieuws over aanvragen Turkse werknemers. Trap er niet in

In de landelijk media is er een wederom een artikel verschenen over aanvragen van Turkse werknemers die hier als kennismigrant

20-jarige scooterrijder met kapmessen rijdt in op politieagenten

20-jarige scooterrijder met kapmessen rijdt in op politieagenten Reacties