Sterspelers maken debuut tijdens eerste oefenduel Elsweide

Sterspelers maken debuut tijdens eerste oefenduel Elsweide

20 augustus was een bijzondere zondag voor veel voetbalfans uit Arnhem. De trotse club uit de Arnhemse wijk Presikhaaf, vv Elsweide, speelde een oefenduel in Nijmegen tegen vv Keizerstad. Het bijzondere aan dit duel was dat Elsweide na jaren weer veel bekende voetballers wist samen te brengen in een elftal. Elsweide verloor de wedstrijd met 2-3, aanvoerder Dagasan scoorde twee keer voor de Arnhemmers.

Levent Akat maakt debuut bij Elsweide

Trainer Rasid Gunes en zijn assistent Ayhan Salman waren duidelijk aan het genieten van het elftal dat meteen begon met de ervaren Levent Akat. Akat beleefde zijn topjaren bij FC Presikhaaf toen hij een vaste steunpilaar was voor de bekende Arnhemse trainer Dennis van Beukering. Akat speelde zondag een prima wedstrijd tegen vv Keizerstad. Hij behoorde ook meteen tot een van de dragende spelers bij Elsweide. De Arnhemmers kwamen sterk terug nadat ze een strafschop tegen kregen (0-1). Aanvoerder Baris Dagasan maakte de 1-1 en schoot de 2-1 fraai in via een vrijetrap.Veel spelers nog niet wedstrijdfit

Aan de conditie van veel Elsweide spelers was duidelijk te zien dat de spelers nog maar een paar keer hadden getraind. Ex-Top Oss speler Sahin Akbulut en de altijd fitte Harun Koprulu hielden het makkelijk vol tegen de spelers van zaterdag derdeklasser vv Keizerstad. Ook Idris Akyuz hield het aardig vol achterin. Gelegenheidsdoelman Cagdas Dagasan deed wel zijn best, maar had te veel last van zijn oude blessure. De bekende Futsalspeler Emre Yaman (Topklasse) was ook amper tegen te houden aan linkerflank. In de tweede helft werd het allemaal wel wat minder bij veel spelers.

Ali Deniz en Samir Yazilitas krijgen speelminuten

In de tweede helft kwam de trainer Gunes van Elsweide dan met de wissels waar heel Arnhem het over had tijdens de vakantie. Ali Deniz en Samir Yazilitas maakten hun eerste minuten als spelers van Elsweide. De ervaren spelers waren nog niet helemaal wedstrijdfit maar maakten wel indruk in verschillende fasen van de wedstrijd. Het wordt nog welCijfers voor spelers
Cagdas Dagasan (5.0), Harun Koprulu (7.8), Sahin Akbulut (7.2), Emre Yaman (6.8), Levent Akat (8.0), Idris Akyuz (7.2), Enes Hayri Yucesan (5.9), Ahmed Bostanci (7.2), Jeffrey (5.0), Emre Guzelyagci (6.7) en Baris Dagasan (8.5) (C).
Reservespelers: Ali Deniz (5.4), Samir Yazilitas (5.6), Erdem Sezgin (5.2), Veyis Ozkara (5.2), Volkan Guzelyurt (speelde te weinig)

Huseyin Akdeniz was wel aanwezig, maar had nog last van een blessure.

Check meer foto’s van deze dag

ReactiesRelated Articles

NEC-speler Breinburg ‘viert’ contractverlenging met Turkse thee

Gregor Breinburg blijft langer voetballen bij de Nijmegenaren. De basisspeler van NEC kreeg een contractverlenging bij NEC. Zijn huidige contract

De Jaap Stam van het Arnhemse amateurvoetbal in gesprek met Elsweide

De vedette van Arnhem en oud-AFC Arnhem trainer Samir Yazilitas is volgens bronnen dichtbij Elsweide bezig met een overstap naar

‘Besiktas’ doet mee aan Tosti-toernooi SML Arnhem

De finalewedstrijden van het Tosti-toernooi bij de Arnhemse voetbalclub SML gaan in volle vaart door. Tijdens het Tosti-toernooi spelen de