Maakt D66’er Ibrahim Guven de overstap naar DENK Arnhem

Maakt D66’er Ibrahim Guven de overstap naar DENK Arnhem

D66 Arnhem maakte onlangs de uitslagen van de interne verkiezingen bekend. Donderdag 5 oktober werd de de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 bekend gemaakt. Sabine Andeweg werd al in mei unaniem gekozen als lijsttrekker. De geruchten over Ibrahim Guven en zijn overstap naar DENK mogen alweer in de prullenbak. (foto: Flyer verkiezingen 2014)

Geen verkiesbare plek voor Ibrahim Guven

De Turkse Arnhemmer staat wel op de lijst van D66, maar niet op een verkiesbare plek. De grootste partij van Arnhem heeft de Arnhemse boekhouder op plek vijftien geplaatst van de kieslijst. Er is hier verder geen toelichting op gekomen door de partij. Er is overigens ook geen extra toelichting over de andere kandidaten. Op Ibrahim Guven na, staan veel huidige D66 raadsleden wel op een verkiesbare plek. D66 heeft op dit moment samen de SP in Arnhem acht zetels in de gemeenteraad.De Vroome en Venhoek in top 5

Vice-voorzitter van de Arnhemse gemeenteraad Hans de Vroome staat op nummer vier en Maarten Venhoek staat op nummer vijf. Huidig raadslid Mattijs Loor staat op plek twee. Enige nieuwkomer op een topplek bij D66 is Sjoerd Dijk (adviseur veiligheid). Hij staat als derde op de kieslijst van D66.  Commissielid Susan van Ommen, nieuwkomer Patrick van Iperen, raadslid Yvonne van Hamersveld en nieuwkomers Karlijn Steenvoort en Christian Lorist staan ook in de Top 10 van de lijst.

D66 Arnhem is tevreden met de lijst

De partij is tevreden met de lijst en komt met een PR-verhaal om dit aan Arnhemmers over te brengen: ‘‘Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is D66 de grootste partij van Arnhem. Daardoor heeft D66 veel van haar verkiezingsprogramma voor elkaar gekregen, waaronder leerrecht voor peuters vanaf 2 jaar, goede culturele huisvesting en de komst van windmolens en zonnepanelen. Lijsttrekker Andeweg is tevreden met de nieuwe lijst: “Een mooie balans van ervaring en vernieuwing, waarmee D66 ook na 2018 weer veel voor elkaar gaat krijgen!

Ex-wethouder en raadslid Hans Giesing steunt de kieslijst door op plek 32 en te staan, en wethouder Ron Konig zien we terug op plek 26. Alle andere namen zijn verder geen bekende stemmentrekkers in de stad.

 1. De kieslijst van D66 Arnhem

  1. Sabine Andeweg
  2. Mattijs Loor
  3. Sjoerd Dijk
  4. Hans de Vroome
  5. Maarten Venhoek
  6. Susan van Ommen
  7. Patrick van Iperen
  8. Yvonne van Hamersveld
  9. Karlijn Steenvoort
  10. Christian Lorist
  11. Ilco Bräuer
  12. Jorick Messink
  13. Michiel Steenvoort
  14. Jeroen Poot
  15. Ibrahim Güven
  16. Edwin Kemers
  17. Jonna Termorshuizen
  18. Lisette Kleinendorst
  19. Bert Huizing
  20. Karin Goes
  21. Astrid Stokman
  22. Eric Berendsen
  23. Wim van Gelderen
  24. Fleur van der Schalk
  25. Suzan Kemperman
  26. Ron König
  27. Werner Kaatee
  28. Martijn Leisink
  29. Sanne Blok
  30. Roelant Rollingswier
  31. Marian Louppen
  32. Hans GiesingReactiesRelated Articles

Bekendmaking uitslag lijsttrekkersverkiezing D66 Arnhem

D66 Arnhem kiest Mattijs Loor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen2022. (foto: Screenshot Notubiz.nl) De leden van D66 Arnhem hebben Mattijs

Met bed, bad en brood de winter door

Als volksvertegenwoordigers dragen wij verantwoordelijkheid voor de inwoners van onze steden. Ook de tijdelijke, want hoe je het wendt of

DENK-leider Kuzu zondag in Arnhem voor ontmoeting met jongeren

DENK-leider Tunahan Kuzu komt zondag voor een Meet & Greet met jongeren naar Arnhem. De Tweede Kamerlid zal twee uur