Veel interesse voor Turkse solidariteitsavond van Evital in Duiven

Veel interesse voor Turkse solidariteitsavond van Evital in Duiven

In Duiven werd afgelopen zaterdag een Turkse solidariteitsavond georganiseerd door Gülay Daymaz en Hava Polat van Evital Thuiszorg uit Arnhem. In restaurant Saray kwamen rond de 100 ondernemers en gasten bijeen om een bijdrage te leveren aan een middelbare school in Aradahan (Göle, Turkije) en de zieke 17-jarige Burak Kizgin. (bron: Mustafa Koyuncu)

Veel drukker dan verwacht

Omdat er veel interesse was in de avond was het veel drukker dan verwacht. De organisatoren hadden ook veel moeite om plekken te regelen voor gasten die niet hadden gereserveerd. Toch kreeg iedereen uiteindelijk een plaats om te zitten.

Belangrijk om op te komen voor anderen

Gülay Daymaz was tevreden met de opkomst en legde aan het begin van de avond uit hoe belangrijk het is om op te komen voor mensen die het minder hebben. ‘Het helpen van mensen en solidair zijn is heel belangrijk voor ons. Wij weten hoe belangrijk het is om op te komen voor anderen en om solidair te zijn. Dit is onderdeel onze van waarden en normen en hoe wij het hebben geleerd. Daarom zijn we blij om met zoveel mensen vanavond hier te zijn die ook hetzelfde denken.’

De 17-jarige Burak Kizgin woont in Istanbul en heeft het financieel niet zo goed. Om zijn operatie te bekostigen is er veel geld nodig. De avond was mede voor deze 17-jarige Turkse jongen georganiseerd. Met sponsorbijdragen van bekende ondernemers uit Arnhem en omgeving en het entreegeld werd er veel geld verzameld. Hoeveel het totale bedrag was, is niet bekend gemaakt.

Tijdens de avond werden de ondernemers ook naar voren geroepen voor hun bijdrage aan deze avond van Evital Zorg. Rahmi Gemril van Gemril Holding en andere Turkse ondernemers kregen een ‘bedankje’ voor hun bijdrage en steun aan deze avond. De ondernemers en de gasten werd nogmaals bedankt voor hun bijdragen en mochten verder genieten van optredens van twee speciale gasten uit Turkije. Aylin Öz  en Ali Dağaşan waren speciaal uit Turkije gekomen voor een live optreden in Restaurant Saray. Onder het genot van een drankje en veel Turkse saz duurde deze avond nog tot heel laat.

ReactiesRelated Articles

Video Arnhemse rapper Finest Sno met SMP al op 8,8 miljoen views

Het filmpje van de Arnhemse rapper Finest Sno op youtube heeft al meer dan 8,8 miljoen views gehaald (zie hieronder).

Een betaalbaar dak boven je hoofd

Een betaalbaar dak boven je hoofd. Het klinkt als een schot voor open doel: wie wil dat nu niet? Toch

Turkse Consulaat maakt openingstijden bekend tijdens Pasen

Het Consulaat van Turkije in Deventer waar ook Arnhemmers naar toe gaan voor allerlei aanvragen inzake paspoorten of het Turkse