Gemeente haalt alles uit de kast om illegaal gokken in cafe’s tegen te gaan

Gemeente haalt alles uit de kast om illegaal gokken in cafe’s tegen te gaan

Op woensdag 7 februari was het weer raak in Arnhem. De gemeente, politie en de Kanspelautoriteit hielden een gezamenlijke controle bij een cafe in de binnenstad, aldus een persbericht van de gemeente. Tijdens de controle is gebleken dat in de inrichting apparatuur aanwezig was waarop illegaal gegokt kan worden.

Marcouch is feller dan zijn voorgangers

Burgemeester Marcouch is net iets feller dan zijn voorgangers. Ondanks dat de ambtenaren gelijk zijn gebleven heeft Marcouch net iets meer power dan Krikke en Kaiser. Marcouch is duidelijk en wil problemen in de stad direct oplossen. In tegenstelling tot Kaiser en Krikke komt de nieuwe burgemeester van Arnhem wel overal binnen: ‘Aanbieders van illegale kansspelen controleren niet de leeftijd van de deelnemers met als gevolg dat jongeren onder de 18 jaar ook mee kunnen doen. Bovendien kan er geen controle worden uitgevoerd op de geldstromen en kunnen spelers vrijwel oneindig vaak blijven gokken, zodat het risico op gokverslaving toeneemt.’

Cafe werd  niet zomaar uitgekozen

De cafe werd niet zomaar uitgekozen. Volgens de gemeente kwamen er verschillende signalen binnenkwamen dat in de horeca-inrichting gelegenheid werd geboden om illegaal geld in te zetten op voetbalwedstrijden. De cafe werd eerder al gewaarschuwd door de burgemeester. Naar verwachting zal Marcouch de vergunning dan ook intrekken.

De gehouden controle vond plaats op initiatief van de gemeente Arnhem. “Het aanbieden van kansspelen zonder vergunning vinden we onacceptabel en daarop zullen we blijven handhaven. Daarom organiseren we regelmatig dit soort handhavingsacties, waarbij wordt gekeken of er binnen de regels van de diverse wet- en regelgevingen wordt gewerkt.



Related Articles

‘Flitsbezoek’ bekende Kylie Jenner naar Arnhem is het onderzoeken waard

De redactie geloofde het in eerste instantie niet toen we werden getipt over een flitsbezoek van Kylie Jenner naar Arnhem.

Stomerij Zeyrek blijft groeien en neemt er een pand bij

De bekende ondernemer uit Arnhem neemt er een pand bij.

Tonnen verdienen met drugspand valt toch een keer op

Een woning aan de Johan de Wittlaan in Arnhem is gisteren door burgemeester Marcouch gesloten nadat voor de tweede keer

Geverifieerd door MonsterInsights