Cafe in Spijkerkwartier krijgt waarschuwing vanwege ‘online game’

Cafe in Spijkerkwartier krijgt waarschuwing vanwege ‘online game’

Handhavers van de gemeente Arnhem hebben in een cafe in ’t Spijkerkwartier een computer aangetroffen waar je allerlei online games mee kunt spelen. De spullen zijn ook direct in beslag genomen door de aanwezige ambtenaren. 



‘Illegale gok-computers’

Online kwam de bevestiging via twitter van een hoge ambtenaar bij de gemeente Arnhem. De ambtenaar in kwestie geeft burgmeester Marcouch advies over allerlei veiligheidskwesties in de stad. ‘Wederom hebben onze handhavers in (een) horecagelegenheid illegale gok-computers aangetroffen. Er wordt 1x gewaarschuwd en daarna intrekking horeca-vergunning’.

Opvallend is wel dat de gemeente selectief te werk gaat, terwijl heel Arnhem vol zit met dit soort computers. Er zijn zelfs niet horeca-gelegenheden waar men online spelletjes kan spelen en bedragen kan inzetten. Bronnen uit ’t Spijkerkwartier melden dat de gemeente bezig is om de horecavergunningen weer op peil te houden, omdat ambtenaren door jaren heen bewust te veel horecavergunningen hebben afgegeven aan ‘vrienden’. Hierdoor zijn er meer vergunningen dan is toegestaan volgens het bestemmingsplan. Dit is dan een manier om vergunningen weer in te trekken.

‘Niet alleen horecagelegenheden met gokcomputers’

Het nieuws dat alleen cafe’s en belwinkels illegale gokmachines zouden hebben wordt natuurlijk bewust naar buiten gebracht. Arnhem heeft veel meer gelegenheden waar dit het geval is. Alleen wordt daar niet opgetreden om onduidelijke redenen. En bij De Gelderlander weten ze ook niet beter, omdat de journalisten amper binding hebben met de stad en het vaak moeten doen met info van de officiele instanties.

Overigens kun je in Arnhem op allerlei (online) manieren gewoon ‘illegaal’ gokken op wedstrijden dan alleen bij een TOTO-verkooppunt. De gemeente is hier natuurlijk ook van op de hoogte. Dit verklaart dan ook mogelijk waarom de gemeente selectief te werk gaat in de stad.




Related Articles

Antep Çiğköfte maakt datum opening luxe vestiging bekend

Een woordvoerder van de vestiging van HAS Antep Çiğköfte maakte bekend dat het bedrijf aan de hommelstraat volgende week haar

Arnhemse wijkagenten pakken drugsdealer op bij Velperpoort station

De Arnhemse wijkagenten Joke Bartelink (Klarendal en St-Marten) en Eric Hortensius (St-Marten, Klarendal, Sonsbeekkwartier-Noord) beleefden woensdag wel een hele speciale

Het moment van een agent dat hij denkt “het is hij of ik”

Deze politieagent legt uit dat politiewerk niet altijd even leuk en makkelijk is.

Geverifieerd door MonsterInsights