Nederlandse en Belgische Turken stemmen massaal op Edogan: Check de Stats

Nederlandse en Belgische Turken stemmen massaal op Edogan: Check de StatsDe Nederlandse Turken hebben tijdens de Turkse presidentsverkiezingen van zondagĀ  massaal op Erdogan gestemd. Turken in Nederland en Belgie mochten al eerder stemmen, zodat de stembiljetten op tijd meegenomen konden worden voor de resultaten.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Hoe stemden Nederlandse Turken?

Erdogan scoorde heel goed in Nederland. De huidige president kreeg maar liefst 73,09% van de stemmen. De leider van de sociaal democraten (CHP) Muharrem Ince deed het aardig met 17,76% van de stemmen. De ijzeren lady Meral Aksener (massaal gesteund door de NOS) kreeg maar 2,77% van de stemmen. De Koerdische leider Demirtas mocht tevreden zijn met 5,53% van de stemmen. De twee andere kandidaten hadden samen niet eens 1%.

61,94% van Nederlandse Turken stemde op AK-partij

Voor het Turkse parlement zijn de volgende stemmen uitgebracht. 61,94% stemden op de AK-partij van Erdogan. 10,34% stemde op de MHP van Devlet Bahceli. De CHP kreeg 12,42% van de stemmen, gevolgd met 9,22% van de stemmen voor Demirtas (HDP). Iyi Parti van Aksener kreeg 3,72% van de stemmen. De andere kandidaten kregen amper stemmen van de Nederlandse Turken.

Uw reclame ook hier te zien?

Hoe stemden Belgische Turken

In Belgie was het niet anders. Belgische Turken stemden ook massaal op Turken. 74.88% koos voor Erdogan. Terwijl 14,97% vertrouwen had in Muharrem Ince van de CHP. Aksener kreeg in Belgie maar 2,43% van de stemmen. Selahattin Demirtas scoorde 6,55% van de stemmen.

Bij de parlementsverkiezingen scoorde de AK-partij ook in Belgie goed. De partij kreeg maar liefst 63,63% van de stemmen. 9,87% van de Belgische Turken stemden op de MHP van Devlet Bahceli. De CHP scoorde 10,38% en de HDP volgde met 9,48% van de stemmen. Iyi Parti had maar 3,48% van de stemmen. Alle andere kandidaten werden in Belgie ook niet serieus genomen.


ReactiesRelated Articles

BMV Makelaars: Hoogste aantal woningen verkocht in vier jaar

ARNHEM – De verkoopdynamiek bereikt in de gemeente Arnhem een hoogtepunt. In het vierde kwartaal van 2020 zijn de meeste

BEELDEN Jongeren Dieren bereiden iftar-maaltijd voor jongeren

Van jongeren voor jongeren, dat was het doel van het jongerenbestuur. Reacties

Taarten van Asli nu ook verkrijgbaar in Gelders restaurant

De taarten van Asli zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in Gelderland. De bekende taartenqueen Asli levert diverse soorten taarten en gebakjes