PvdA wil de jeugd bij de politiek betrekken met een kinderraad

PvdA wil de jeugd bij de politiek betrekken met een kinderraad

De PvdA Wil de kinderen in Arnhem een stem geven en mee laten beslissen over problemen die hen direct raken.

Je hoort het steeds vaker, er is een kloof ontstaan tussen politici en de mensen die zij moeten vertegenwoordigen. Nu zet de gemeente hierin stappen in de goede richting, maar de jongeren zijn hier tot nu toe nog niet in mee genomen. Daarom wil de PvdA nu in navolging van hun verkiezingsbelofte, een kinderraad invoeren in Arnhem.

In het PvdA-plan wordt samen met de Arnhemse scholen ieder halfjaar door een kinderraad een kinderburgemeester verkozen. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgt over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Vincent Bouma, Raadslid voor de PvdA: “De jeugd heeft de toekomst. Het zou echter jammer zijn om de jeugd pas in de toekomst mee te laten praten. We zien in het hele land steeds meer initiatieven waarbij de jeugd besluiten mag nemen, vaak met hele leuke en creatieve uitkomsten. Arnhem bleef hierin tot nu toe helaas achter, maar met dit plan zetten we een grote stap in de goede richting.”

De PvdA wil het initiatief voorstel samen met een raadswerkgroep en de Arnhemse scholen verder uitwerken richting een concreet plan. Bouma: “We kunnen zelf alles wel willen bedenken, maar samen komen we tot betere ideeën.”



Related Articles

Talip Aydemir (37) wordt woensdag beëdigd als gemeenteraadslid

Talip Aydemir zal woensdag beëdigd worden als gemeenteraadslid in Arnhem. Aydemir (37) neemt de komende tijd de plek in van Kürşat

Tunahan Kuzu (DENK) komt Arnhemmers persoonlijk bedanken

DENK-leider Tunahan Kuzu komt zaterdag naar Arnhem om de Arnhemmers persoonlijk te bedanken voor alle steun tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Andeweg (D66): ‘We moeten wel iedereen dezelfde kansen geven’

Arnhem Report is een programma van RTV Arnhem waarbij Huibert Veth in gesprek gaat met de leiders van de verschillende

Geverifieerd door MonsterInsights