Agenten vinden 55.000 euro aan hennep in Arnhem na vreemde tip

Agenten vinden 55.000 euro aan hennep in Arnhem na vreemde tip

De politie heeft dinsdagochtend weer een hennepkwekerij ontdekt in een woning in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Net zoals bij de hennepkwekerij, in het centrum van Arnhem, van een paar dagen geleden ging het weer om een tip. Hoe de tip bij de politie is binnengekomen is niet bekend. Wel bestaat er een kans dat de twee ontdekte hennepkwekerijen op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn.  (foto: wijkagent schuytgraaf/instagram)

Twee personen waren aan het slapen toen de politie kwam

Opvallend aan de tip is dat het nu weer om een kwekerij gaat met henneptoppen die aan het drogen waren. Nog even en de eigenaar van deze ‘groenvoorziening’ had zijn spaargeld verhoogd met 55.000 euro. Iemand wilde hier dus niet aan meewerken en gaf de politie een tip. In totaal lag er 14,3 kg aan henneptoppen te drogen aan de woning in Schuytgraaf. Twee personen in de woning zagen de politie in de vroege uren niet aankomen, en waren nog aan het slapen. De personen zijn aangehouden. Of ze inwoners zijn van de woning is niet bekend gemaakt.Marktwaarde van 55.000 euro

De net geoogste kwekerij heeft een marktwaarde van 55.ooo euro. Dus zal iemand voor de zoveelste keer in korte tijd een enorme opbrengst moeten gaan missen. Net zoals bij bijna alle andere hennepkwekerijen was de stroom nu ook weer illegaal getapt.

Ook in 2019 blijft het het interessant om illegaal hennep te kweken. Niet vanwege een verlaging van de BTW percentage, maar omdat er nu eenmaal veel vraag is naar wiet in onder andere de omringende landen. Volgens de experts gaat 50% van de productie in Nederland naar het buitenland.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

Reacties


Tags assigned to this article:
arnhems nieuwshennep arnhemnieuws arnhem

Related Articles

Politie vindt bijzondere sieraden in Arnhemse wijk

De politie maakte bekend het dat onlangs sieraden heeft gevonden in de Arnhemse wijk Plattenburg. Waar de sieraden exact zijn

Presikhaaf heeft het gehad met zoveelste autobrand in korte tijd

Presikhaaf is op de nacht van zaterdag op zondag weer opgeschrikt met de zoveelste autobrand in de wijk. De Arnhemse

Opening CrossFit NoGravity North in Klarendal

Per volgende week vrijdag 16 juli opent CrossFit NoGravity North in Arnhem de bijzondere houten deuren van de Sint-Jan de